“Τζιχάντ” από το καθεστώς Ερντογάν κατά χριστιανών! Διαστάσεις θρησκευτικού πολέμου στη Συρία

Η δήλωση Ερντογάν σύμφωνα με την οποία “η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει παντού γύρω της χριστιανούς ψηφοφόρους με τους οποίους συνεργάζονται οι Κούρδοι”, δεν έγινε τυχαία. Η τουρκική προπαγάνδα που καθοδηγείται από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία, δίνει πλέον διαστάσεις θρησκευτικού πολέμου στην εισβολή!

Η φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ευσεβής μουσουλμάνος στρατιώτης εναντίον του “κακού” χριστιανού “αντάρτη”. Ως γνωστόν η Τουρκία θεωρεί

κάθε μουσουλμάνο “δικό” της, αφού μια από τις εμμονές Ερντογάν είναι να ανακηρυχθεί “πατερούλης” όλων των μουσουλμάνων.

Το ερώτημα είναι αν η Δύση έχει καταλάβει με ποιον πραγματικά έχει να κάνει στην Τουρκία.

Οι Κούρδοι ζητούν μάταια βοήθεια από τη Συρία

Οι κουρδικές αρχές της αυτόνομης περιφέρειας της Αφρίν, στη βόρεια Συρία, απεύθυναν έκκληση στη συριακή κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα σύνορα της περιοχής με την Τουρκία, με μια ανακοίνωση που ανάρτησαν στον επίσημο ιστότοπό τους.

“Καλούμε το συριακό κράτος να εξασκήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Αφρίν και να προστατεύσει τα σύνορά του με την Τουρκία από τις επιθέσεις του Τούρκου κατακτητή (…) και να αναπτύξει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις για να διασφαλίσει τα σύνορα της περιοχής της Αφρίν” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

The post “Τζιχάντ” από το καθεστώς Ερντογάν κατά χριστιανών! Διαστάσεις θρησκευτικού πολέμου στη Συρία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα