Τουρκική προπαγάνδα δίχως όρια και η ελληνική αφωνία

Μια ακριβώς ημέρα πριν από την επίσκεψη στη Θράκη, ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου με μια προκλητική ανάρτηση του στο Twitter (φωτό) γιορτάζει την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς.

Ο Τούρκος Υπουργός γράφει στην ανάρτησή του: «Τιμώ τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τους ευλογημένους προγόνους μας με ευσπλαχνία και σεβασμό, διότι άφησαν το σημάδι τους στους αιώνες με μια άνευ προηγουμένου νίκη στην ιστορία. Το λαμπρό μας έμβλημα δεν θα πέσει ξανά.»

Ο

Τσαβούσογλου αναφέρεται στον Μωάμεθ Β ́ με το τουρκικό του όνομα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και χρησιμοποιεί στο τέλος το προσωνύμιο Χαν από το ουσιαστικό khan.

Το συγκεκριμένο ουσιαστικό προσωνύμιο έχει τις παρακάτω 3 έννοιες: 1ον: Ηγέτης στους τουρκικούς, ταταρικούς και μογγολικούς πληθυσμούς 2ον: Οθωμανός Σουλτάνος

3ον: Άτομο ιδιαίτερης σημασίας και καταγωγής σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Εκτός από το «ετήσιο» μήνυμα προς τη χώρα μας από το καθεστώς Ερντογάν που προβάλλει την Ελλάδα ως απομεινάρι μιας έκτασης που είχε κατακτηθεί, στη συγκεκριμένη ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού και πρωτοπαλίκαρου του Ερντογάν, η Τουρκία εμφανίζεται ως η χώρα που μέσω του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν, ενδιαφέρεται για όλους τους τουρανικής καταγωγής πληθυσμούς.

Δηλαδή εκτός από το θρησκευτικό στοιχείο μέσω του ισλάμ, ο Τσαβούσογλου βάζει και το εθνικό στοιχείο με τον τρόπο αυτό. Τα τουρανικά φύλλα ήταν μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φύλων με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα, ιδρύοντας τα δικά τους κρατικά μορφώματα και ελέγχοντας τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα στην Ευρώπη, την Περσία και την Κίνα.

Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στη προσπάθεια του να παρουσιάσει τους 120.000 Έλληνες Μουσουλμάνους στη Θράκη ως δήθεν τουρκική μειονότητα.

Είναι γεγονός ότι η τουρκική προπαγάνδα έχει αλλάξει επίπεδο και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αδυνατούμε (;) να την κατανοήσουμε και κυρίως να την αντιμετωπίσουμε δραστικά…

The post Τουρκική προπαγάνδα δίχως όρια και η ελληνική αφωνία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα