Τουρκικά αίσχη με S-300 και Αιγαίο υπό την ανοχή των Αθηνών που έχει στοιχεία για να τα αντικρούσει

Η Τουρκία με θράσος που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει μετά από τόσα χρόνια «τριβής» , προσπαθεί εδώ κα ημέρες να «χτίσει» αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα …της επιτίθεται.

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει από τη στιγμή η που η ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να την καταγγείλει με ένταση για όσα κάνει. Χθες ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ είπε πολλά για τον ρωσικό αναθεωρητισμό αλλά δεν κατονόμασε τον τουρκικό. Μίλησε απλά και για «άλλους

αναθεωρητισμούς»!

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα με τους S-300, τους οποίους οι άλλοι φίλοι  μας οι Αμερικανοί πολύ θα χαίρονταν αν τους στέλναμε κι αυτούς στην Ουκρανία! Λένε λοιπόν οι Τούρκοι ότι οι ελληνικοί S-300 «εγκλώβισαν» μαχητικά τους που πέταγαν προς …την Κρήτη. Η Αθήνα έσπευσε να το διαψεύσει. Το μήνυμα της Άγκυρας απλό: «Γιατί δεν λέτε και στην Ελλάδα να αποσύρει τα ρωσικά αντιαεροπορικά και πιέζεται μόνο εμάς για τους S-400»;

Την ίδια ώρα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι «από την αρχή του έτους, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 256 φορές και παρενόχλησαν τουρκικά αεροσκάφη 158 φορές. Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασαν επίσης τα τουρκικά χωρικά ύδατα 33 φορές»! 

Υπάρχει κάποιος από την Αθήνα να απαντήσει με αριθμούς ή τσάμπα το μέτρημα που κάνει το ΓΕΕΘΑ κάθε μέρα;

Έχουμε και λέμε:

Με τη τελευταία  υπέρπτηση στους Καλόγερους, φθάσαμε αισίως τις 156 για φέτος, εκ των οποίων οι 33 έγιναν από τουρκικά UAV.

Ο αριθμός αυτός είναι ο 2ος μεγαλύτερος για το χρονικό διάστημα 2004-2022 (και ακόμα δεν έχει κλείσει το 2022) μετά τις 376 υπερπτήσεις του 2020.

Χρειάζεται κάτι άλλο για απάντηση και προς την Τουρκία αλλά και προς τους απαράδεκτους συμμάχους μας;

Γιατί δεν απαντά η Αθήνα και απλά, όποτε το θυμάται κάνει κάποιο διάβημα για να «παίξει» στα βραδινά δελτία ειδήσεων; Γιατί δεν καταγγέλει όχι μόνο τα ψεύδη αλλά και τα αίσχη που κάνουν οι Τούρκοι κάθε μέρα στο Αιγαίο;

Τέλος να επισημάνουμε ότι ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά έστω το ενδεχόμενο να αποσυρθούν και οι S-300 από το ελληνικό οπλοστάσιο. Τα BMP-1 έφυγαν και «αντικαταστάτες» ακόμη δεν έχουμε δει! Συνεπώς οι «διαρροές» και τα δημοσιεύματα ότι «καλό θα είναι να αποσύρουμε τους S-300 και να μας δώσουν Patriot οι Αμερικανοί», τα ακούμε …βερεσέ.

The post Τουρκικά αίσχη με S-300 και Αιγαίο υπό την ανοχή των Αθηνών που έχει στοιχεία για να τα αντικρούσει appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικά, S-300, Αιγαίο, Αθηνών,tourkika, S-300, aigaio, athinon