Το πιο σύντομο ανέκδοτο της αριστείας και στο ΥΠΕΘΑ όπου τα πτυχία ακυρώνονται από τους “μπαρμπάδες”

Με το θέμα αριστεία στο χώρο της Άμυνας , έχουμε αρκετές φορές ασχοληθεί, υποστηρίζοντας ότι απλά πρόκειται για το πιο σύντομο ανέκδοτο! Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες του στρατιωτικού προσωπικού το αποδεικνύουν κάθε φορά σε περιόδους αξιολογήσεων ,μεταθέσεων,τοποθετήσεων. Τα προσόντα που κάθε στέλεχος με προσωπικό κόστος αποκτά -μεταπτυχιακά για παράδειγμα- ελάχιστα έως καθόλου λαμβάνονται υπ΄ όψιν. Οι “μπαρμπάδες” για τους οποίου κάποτε είχε μιλήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδεικνύονται πάντα πιο ισχυροί.
Όμως δεν είναι μόνο το στρατιωτικό προσωπικό. Ο “μύθος της αριστείας”

που πολλούς έπεισε, αποδεικνύεται απλά …μύθος. Από τις διαβεβαιώσεις ότι θα επιλέγονται παντού και πάντα οι άριστοι, φθάσαμε στο να ξηλώνονται στελέχη του πολιτικού προσωπικού με πανεπιστημιακά πτυχία και να προωθούνται όσοι έχουν “καλές άκρες” με τον κομματικό μηχανισμό.
Το κείμενο που ακολουθεί περιγράφει την κατάσταση. Στο τέλος ένα βίντεο που αποτυπώνει τις “νέες θέσεις” της κυβέρνησης περί αριστείας! Τις εξέφρασε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού…

Οι κομματικοί συνδικαλιστές συνδιοικούν στο ΥΠΕΘΑ
Οι ενέργειες και οι αποφάσεις που αφορούν στο Πολιτικό Προσωπικό δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, γιατί το ΥΠΕΘΑ το είχαμε ταυτίσει κυρίως με το Στρατιωτικό Προσωπικό.
Όμως ο ρόλος και το έργο του Πολιτικού Προσωπικού είναι σημαντικό για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και η σωστή αξιοποίησή του είναι βαρύνουσας σημασίας για το έργο του Υπουργείου.
Μάθαμε ότι πρόσφατα προωθήθηκε τροποποίηση του υφιστάμενου Οργανισμού του Πολιτικού Προσωπικού με κομματικο-συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι αφαιρούνται θέσεις ευθύνης από τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης προς χάρη των αποφοίτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάγια επιθυμία μερίδας συνδικαλιστών του ΥΠΕΘΑ.
Δεν μας παραξενεύει αυτή η οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση αν σκεφτεί κανείς ότι μετά τις εκλογές υπήρξε άμεση μετακίνηση κομματικών-συνδικαλιστικών υπαλλήλων σε υψηλές διοικητικές θέσεις του ΥΠΕΘΑ με μόνο κριτήριο την ένταξή τους στη ΔΑΚΕ. Ακολούθησαν άδικες μετακινήσεις υπαλλήλων προκειμένου στη θέση τους να τοποθετηθούν συνδικαλιστές ή αρεστοί αυτών.
Όσο και να προσπαθεί το Επιτελικό Κράτος να αποκομματικοποιήσει τη Δημόσια Διοίκηση φαίνεται ότι είναι μάταιο όταν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί φορείς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τους υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ ανήκουν στην παλαιά γενιά της κομματικής νοοτροπίας από την οποία προσδοκούν προσωπικά οφέλη. Μιας νοοτροπίας που δεν διστάζει να διαστείλει το υπηρεσιακό καθήκον προς όφελος ακόμα και την κάλυψη φίλα προσκείμενων συνδικαλιστών δημιουργώντας έντονη παθογένεια στο ΥΠΕΘΑ.
Είναι δυνατόν να χειρίζονται θέματα ανθρώπινου δυναμικού, με αντικειμενικότητα, ενεργά κομματικά στελέχη που ταυτόχρονα είναι και συνδικαλιστές; Μπορεί υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ να αναμιγνύονται στα εσωτερικά της ΠΟΕ – ΥΠΕΘΑ; Τι υπερτερεί άραγε, η υπηρεσιακή ουδετερότητα ή η συνδικαλιστική-κομματική αλληλεγγύη;
Αυτή η σύγκρουση συμφερόντων αποδυναμώνει και φιμώνει το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα εξυπηρετώντας τους κομματικούς συνδικαλιστές που περιστοιχίζουν τον κάθε υπηρεσιακό παράγοντα.
Η συνδιοίκηση συνδικαλιστών και δημόσιας διοίκησης, ανήκουν σε άλλες εποχές, αυτές που μας οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Ως φαίνεται τίποτα δεν άλλαξε παρόλες τις εξαγγελίες περί αριστείας και αξιοκρατίας. Ο κομματισμός ζει και βασιλεύει!!!
Θύμα το επιτελικό κράτος που πλήττεται από τους ίδιους τους εκπροσώπους του. Θύματα η αξιοκρατία και η ανάδειξη των ικανών στελεχών.

Στο βίντεο ο Αλέξης Πατέλης επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού λέει: «το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό.Δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό.Δείχνει ότι δεν έχεις όρεξη για δουλειά».

The post Το πιο σύντομο ανέκδοτο της αριστείας και στο ΥΠΕΘΑ όπου τα πτυχία ακυρώνονται από τους “μπαρμπάδες” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΘΑ, “μπαρμπάδες”,ypetha, “barbades”