Το ΓΕΣ «παίζει τις καθυστερήσεις» στην αποκατάστασης ιεραρχικής εξέλιξης Αξιωματικών ΑΣΣΥ

Πολλά γράφτηκαν για το ένα και μοναδικό νομοσχέδιο «μέριμνας» για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ψηφίστηκε στο χρονικό διάστημα 2019-2023 και ενώ στην ουσία τα προβλήματα που επιλύονται (στα λόγια) είναι ελάχιστα, ακόμα και αυτά τα ελάχιστα διεκπεραιώνονται με ρυθμούς χελώνας, ειδικά σε ότι αφορά το ΓΕΣ.

Ειδικότερα, την 9 Φεβρουαρίου 2023 ψηφίστηκε ο Νόμος 5018/23 (ΦΕΚ Α’ 25), ο κατ’ επίφαση Νόμος σχετικά με την μέριμνα του προσωπικού των ΕΔ.

Σύμφωνα με το άρθρο  52 δόθηκε λύση

(μετά από 6 συναπτά έτη αιτημάτων) στο πρόβλημα αποκατάστασης Ιεραρχικής εξέλιξης Αξιωματικών προερχόμενων από ΑΣΣΥ (Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών), το οποίο αφορά στις τάξεις 1993,1994,1995.

Μετά τη ψήφιση του υπόψη Νόμου και την δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η οποία ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2023, τα Γενικά Επιτελεία έπρεπε να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες (διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων κ.α.) προκειμένου τα στελέχη των παραπάνω τάξεων των ΑΣΣΥ να προαχθούν.

Εδώ λοιπόν ξεκινά ο νέος γολγοθάς των στελεχών του Στρατού Ξηράς καθώς το ΓΕΣ παίζει «καθυστερήσεις» για άγνωστο λόγο και δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στις απαιτούμενες ενέργειες, σε αντίθεση με το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες από την υφιστάμενη νομοθεσία διαδικασίες και τα στελέχη τους έχουν ήδη προαχθεί.

Ειδικότερα, το ΓΕΣ δεν προέβη σε καμία ενέργεια έως και τα μέσα Απριλίου, οπότε και το Γραφείο του Υπουργού προέβη σε παρέμβαση (προφανώς μετά από ενοχλήσεις στελεχών τα οποία βιώσαν για μια ακόμη φορά την αδιαφορία του βαθέως ΓΕΣ).

Ας μην νομίζουν οι αναγνώστες ότι ίδρωσε το αυτί του «βαθέως» ΓΕΣ με την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το μόνο που έγινε είναι μια «προετοιμασία» για διεξαγωγή συμβουλίων κρίσεων, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων, προκειμένου να διεξαχθούν οι κρίσεις άγνωστο πότε, καθώς και άγνωστο είναι το πότε θα προαχθούν τα στελέχη του ΣΞ, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο η οποία μπορεί και να παραταθεί σε περίπτωση δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Με ένα απλό υπολογισμό λοιπόν η προαγωγή των στελεχών του ΣΞ δεν αναμένεται πριν από τον Σεπτέμβριο 2023.

Ακόμα ένα παράδειγμα λοιπόν που αποδεικνύει ότι η φράση «Μέριμνα για το προσωπικό των ΕΔ» αποτελεί το πλέον κακόγουστο αστείο στο ΥΠΕΘΑ, σε συνδυασμό με την αδιαφορία, πολλές φορές και της στρατιωτικής ηγεσίας, για την επίλυση θεμάτων ρουτίνας, τα οποία για να λυθούν θέλουν τον ….ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ.

The post Το ΓΕΣ «παίζει τις καθυστερήσεις» στην αποκατάστασης ιεραρχικής εξέλιξης Αξιωματικών ΑΣΣΥ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα