Το εισόδημα μας έχει αυξηθεί κατά 7,4% τα 2 τελευταία χρόνια μας είπε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή!

Με την βεβαιότητα ότι το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά θα είναι πρόσκαιρο και με «σπασμένο κουμπαρά» για να μοιράσει κάποια χρήματα σε υγειονομικούς, συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία προσήλθε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για τη συζήτηση περί ακρίβειας.

Όπως και οι  υπουργοί του  ο πρωθυπουργός μας είπε από τη Βουλή ότι το εισόδημα

μας τα τελευταία 2 χρόνια που ο ίδιος κυβερνά έχει αυξηθεί και μάλιστα κατά 7,4%!

Ιδού τι είπε:

«Η αύξηση του μέσου εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών τα τελευταία δύο χρόνια είναι 7,4% την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 3,5%» τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ακόμα πως «Και βεβαίως ισχύει για τον μήνα Δεκέμβριο ο διπλασιασμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Από το 2019 ακολουθήσαμε πιστά μία πολιτική φοροελαφρύνσεων και ανάπτυξης για όλους. Σήμερα τα νοικοκυριά έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα από ό,τι στις δικές σας ημέρες. Αυτό πιστοποιείται και από τις περισσότερες καταθέσεις. Πρόκειται για την αντιστροφή της φοροεπελασης που κάνατε εσείς ως ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια».

Για την ακρίβεια είπε:

«Πρώτη αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία παγκόσμια κρίση τιμών. Μετά τα lockdown η αυξημένη ζήτηση ανέβασε τις τιμές και αυτές τον πληθωρισμό. Για αυτούς τους λόγους αλλά όχι μόνο ανέβηκαν και οι τιμές της ενέργειας» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση στην κοινότητα των οικονομολόγων. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών και θεωρώ με τεκμηριωμένο τρόπο, υποστηρίζει πως το φαινόμενο θα είναι πρόσκαιρο. Κάποιοι άλλοι θεωρούν πως το συγκεκριμένο φαινόμενο αποδίδεται στην δημοσιονομική χαλάρωση. Η ΕΚΤ συμμερίζεται την πρώτη άποψη, εξ ου και δεν αυξάνει τα επιτόκια, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που είχαμε αντίστοιχες πληθωριστικές τάσεις, όπως στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους το 2010 – 2011. Και τότε απεδείχθη το φαινόμενο παροδικό, έτσι και τώρα θεωρώ πως θα δούμε μία αποκλιμάκωση του φαινομένου το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τέλος ο κ.Μητσοτάκης ανακοιίνωσε 3 πρωτοβουλίες στήριξης:

«Εγώ θα προσθέσω ακόμη 3 πρωτοβουλίες: Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου. Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρω προσαυξημένο κατά 50 ευρω για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία».

Υποβρύχιο Jantina: Εντοπίστηκε μετά από 80 χρόνια το ιταλικό υποβρύχιο που είχαν βυθίσει οι Βρετανοί στη Μύκονο

«Κι αν ο Ερντογάν τολμήσει»;

«Κανένας φόβος έναντι της Τουρκίας γιατί όταν φοβάσαι, ηττάσαι»- Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Κόκκινο» της Τουρκίας για ελληνικές ασκήσεις δυτικά νησιών του ανατολικού Αιγαίου και κρεσέντο προκλήσεων στην Κύπρο

«Ο Ερντογάν σήμερα, οι κεμαλιστές αύριο και η «Γαλάζια Πατρίδα» πάντα εδώ»

The post Το εισόδημα μας έχει αυξηθεί κατά 7,4% τα 2 τελευταία χρόνια μας είπε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα