Τι συμβαίνει με τη «διάλυση της πληροφορικής» στο Στρατό Ξηράς;

Οργανωτική Διάλυση Σώματος Πληροφορικής με Συνένωση με τις Διαβιβάσεις στο Στρατό Ξηράς

Διαδικασίες διάλυσης μέσω «συνένωσης» της Πληροφορικής στο Στρατό Ξηράς. Το κείμενο από γνώστη του αντικειμένου θέτει ερωτήματα:

Διαλύουν με συνένωση και αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες την Πληροφορική στο Στρατό Ξηράς. Ποιος θα πληρώσει; Ποιοι παραπληροφορούν τον κ.Υπουργό; Ενώ το ζητούμενο της εποχής είναι η εξειδίκευση η τεχνολογία εμείς που πάμε; 

Όλοι γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι η πληροφορική έχει διαφορετικό αντικείμενο με τις διαβιβάσεις

και κάνεις δεν μιλάει από φόβο είτε προσωπικά ανταλλάγματα.   

Την σημερινή εποχή, η επιστήμη η οποία εξελίσσεται ταχύτερα είναι η επιστήμη της πληροφορικής κάνοντας καθημερινά άλματα. Ξένοι μεγάλοι στρατοί ενισχύουν τον τομέα της πληροφορικής στοχεύοντας στην εξειδίκευση των στελεχών τους προκειμένου να βελτιώσουν την μαχητική τους ισχύ.  

Τη ίδια στιγμή που η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε την ίδρυση της πληροφορικής του Στρατού Ξηράς για να δημιουργήσει αντίστοιχη Διεύθυνση και να έχει 5 θέσεις με ειδικότητα πληροφορικής στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών. Με ξεκάθαρος διαχωρισμό της ειδικότητας πληροφορικης και επικοινωνιών. Την ίδια ώρα ο Στρατός Ξηράς διαλύει την πληροφορική χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας και εφικτότητας παρά μόνο με αδιαφανείς τρόπους και παράτυπες διαδικασίες. Υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα τα οποία παραποιήθηκαν για να γίνει περάσει το προσωπικό μένος κάποιων. Αφαιρώντας την επίσημη και νόμιμη θέση που είχε διατυπωθεί σε επίσημα έγγραφα. Η άποψη ήταν διαφορετική και νόμιμη ώστε να παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό στον Κ. Υπουργο. Κατά τα άλλα ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα. Ποιος θα πληρώσει; Ποιοι παραπληροφορούν τον κ.Υπουργό; Ποιος θα πληρώσει όλο αυτό το κόστος των προσωπικών επίλογων κάποιων που αποφάσισαν την συνένωση Διαβιβάσεων και Πληροφορικής, επικαλούμενοι επιχειρησιακή σκοπιμότητα και όφελος;  

Η συμβολή του τμήματος πληροφορικής είναι η ανάπτυξη και συντήρηση επιχειρησιακών εφαρμογών, ανάπτυξη εφαρμογών για την διευκόλυνση του προσωπικού, θέματα ασφαλείας, χρησιμοποίηση του 5G και όλα αυτά με περιορισμένο κόστος και αμεσότητα. Όλο αυτό το έργο είναι αξίας εκατομμύριών.  

Την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ επικεντρώνεται στην κυβερνοάμυνα και την τεχνίτη νοημοσύνη και την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών, εμείς τα διαλύουμε ΟΛΑ. Παίρνοντας αποφάσεις χωρίς μελέτες και με προσωπικές επιλογές και κριτήρια. Χωρίς να έχουν σκεφτεί τίποτα για το μέλλον. Χωρίς καμία μέριμνα για το εξειδικευμένο προσωπικό θα απορροφήσει από τον ιδιωτικό τομέα. Παραποιώντας την πραγματικότητα με κάθε τρόπο, προκειμένου να επιτευχθεί ο προσωπικός σκοπός.

The post Τι συμβαίνει με τη «διάλυση της πληροφορικής» στο Στρατό Ξηράς; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα