Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τους 15.375 νεκρούς από κορονοϊό σε λιγότερο από ένα χρόνο

Από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία ένα δε μάθαμε: πως γίνεται πέρυσι τέτοιες ημέρες ,χωρίς εμβόλιο να έχουμε κάτω από 600 νεκρούς και φέτος ,με εμβόλιο να ΄χουμε φθάσει τους 15.375! 

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να απαντήσει λέγοντας μεταξύ άλλων:

•ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Και είναι πάρα πολύ όχι άδικο, είναι λάθος να απομονώνετε

τι συμβαίνει στη χώρα για κάποιες εβδομάδες και να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα. Δεν παρουσιάζουμε καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω covid. Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχετικό γράφημα πάντως δεν τον επιβεβαιώνει:

•Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «Ο εμβολιασμός ανακουφίζει το σύστημα υγείας. Κάνατε μία σύγκριση μεταξύ πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύματος. Με τα ποσοστά εμβολιασμού που έχει η χώρα, σε σχέση με το 2ο ή 3ο κύμα, έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων».

•Αν οι ενήλικοι άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί στο 95% αντί του 80% που δυστυχώς είναι σήμερα, οι διασωληνωμένοι αντί για 360 θα ήταν λίγο παραπάνω από 50… 

•Το ελληνικό κράτος επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του δίνοντας πρόσβαση σε όλους σε όποιο εμβόλιο ήθελαν να κάνουν».

Προσπαθώ να σκεφτώ αυτούς του 20 μήνες αν υπήρχε κάτι που να έκανε η κυβέρνηση και να είπατε ότι ήταν σωστό.

•Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανένα να εμβολιαστεί. Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Κύριε Τσίπρα μην έρθετε να ξαναμιλήσετε για υπερβολική θνητότητα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του ληξιαρχείου. Δείχνει τραγική άγνοια. Τότε θα πω ότι από το 2016 έως το 2017 που αυξήθηκαν οι θάνατοι, φταίτε εσείς. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Για το 2020 η χώρα είναι στις 5 καλύτερες χώρες στην υπερβάλλουσα θνητότητα. 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τα εκατομμύρια που μοίρασε η κυβέρνηση του ακόμη και σε ΜΜΕ που μεταδίδουν περιεχόμενο εκτός κάθε λογικής και δεοντολογίας. Τι απάντησε;

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν ΜΜΕ πράγματι προβάλλουν λόγο ο οποίος ξεφεύγει από την ελευθερία της έκφρασης, το ΕΣΡ έχει δυνατότητα να παρέμβει και έχει επιβάλλει πρόστιμα σε Μέσα τα οποία μπορεί να πήραν χρηματοδότηση γιατί όλοι πήραν, αλλά επιβλήθηκαν πρόστιμα. Το να λέτε ότι στηρίζουμε αντιεμβολιαστές επειδή δώσαμε διαφήμιση σε όλα τα μέσα, αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει» .

Όλες οι ειδήσεις

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον ρόλο της Ελλάδας” και «χαιρέτα μου τον πλάτανο”…

«Τι ήπιες Δένδια;» – Ξεσάλωσαν τα ΜΜΕ στην Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας με ΗΠΑ

“Απαξιώσατε και δυσφημήσατε τα Ελληνικά Ναυπηγεία κ.πρωθυπουργέ»-Επιστολή εργαζομένων

The post Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τους 15.375 νεκρούς από κορονοϊό σε λιγότερο από ένα χρόνο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα