Τι ανακοίνωσε το Πακιστάν για τα όσα συζητήθηκαν με τον Ν.Μηταράκη και τι σημαίνει «νομιμοποίηση λαθρομεταναστών»

Τι συμφώνησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τους Πακιστανούς για το μεταναστευτικό;

Τι λέει ο ίδιος:

Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας,με παράλληλη καταπολέμηση των παράνομων αφίξεων & επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής.Προτάσσουμε την εποχική εργασία έως 9 μήνες/έτος έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης

— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) February

8, 2022

Για να δούμε όμως τι ανακοίνωσε επισήμως το Πακιστάν:

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας κ. Νότης Μηταράχη συναντήθηκε με τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού για τους Πακιστανούς στο εξωτερικό κ. Ayub Afirdi και συζήτησε τρόπους προώθησης των καναλιών νόμιμης μετανάστευσης για τους Πακιστανούς.

Ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα ασκήσει νέα πολιτική το 2022 για τη νόμιμη μετανάστευση Πακιστανών. Είπε ότι η Ελλάδα έχει θέσει αυστηρό συνοριακό έλεγχο και έχει μειώσει την παράνομη μετανάστευση τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος της νέας πολιτικής θα είναι η παροχή βίζας για 5 χρόνια.

Κάθε χρόνο ο μετανάστης μπορεί να μείνει στην Ελλάδα για 9 μήνες και να περάσει τους υπόλοιπους στην πατρίδα του.

Οι τρεις μεγάλοι στόχοι της πολιτικής είναι:

(1) Έκδοση νέων θεωρήσεων μέσω νόμιμων διαύλων.

(2) Νομιμοποίηση λαθρομεταναστών

(3) Εξάλειψη του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η νόμιμη μετανάστευση θα αυξήσει τα έσοδα για το Πακιστάν και θα προωθήσει την Pakistan International Airline για απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει περισσότερους από 60.000 εγγεγραμμένους και μη Πακιστανούς και οι δύο χώρες έχουν μακρά ιστορία μετανάστευσης και επομένως κατανοούν το αμοιβαίο συναίσθημα.

Η Ελλάδα είχε μετανάστες και από την Ευρώπη, όπως η Ουκρανία, η Αλβανία και η Τουρκία. Δυστυχώς, η Ελλάδα και το Πακιστάν δεν είχαν ισχυρή επικοινωνία σχετικά με τη μετανάστευση στο παρελθόν και, ως εκ τούτου, οι Πακιστανοί στην Ελλάδα υπέφεραν από αυτό.

Ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τους Πακιστανούς στο εξωτερικό είπε στον Υπουργό ότι το Πακιστάν δημιουργεί μια βάση δεδομένων για να παρέχει στις χώρες εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Imran Khan εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα δανείων με ευνοϊκούς όρους για Πακιστανούς μετανάστες.

Ο Σύμβουλος είπε ότι το λαθρεμπόριο και η εμπορία ανθρώπων προωθούν επίσης τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και το ξέπλυμα χρήματος, για το οποίο το Πακιστάν αγωνίζεται επί του παρόντος να εξαλείψει.

Επίσης, μετέφερε τον Έλληνα υπουργό τις δυνατότητες του τουριστικού δυναμικού στο Πακιστάν και είπε ότι η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει Έλληνες τουρίστες.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι θα είναι μια καλή πρωτοβουλία για το Πακιστάν να γίνει εταίρος στη μετανάστευση παρέχοντας εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσω νόμιμων διαύλων. Είπε ότι μια επιτυχημένη μεταναστευτική πολιτική είναι να διασφαλίσει ότι αυτοί οι μετανάστες μια μέρα θα επιστρέψουν στη χώρα και θα φέρουν πίσω  επενδύσεις. Υπογράφτηκε  δήλωση προθέσεων μεταξύ των δύο εκπροσώπων για τη συνέχιση των προσπαθειών για μια σταθερή μεταναστευτική πολιτική για την προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης στο Πακιστάν».

The post Τι ανακοίνωσε το Πακιστάν για τα όσα συζητήθηκαν με τον Ν.Μηταράκη και τι σημαίνει «νομιμοποίηση λαθρομεταναστών» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πακιστάν, Ν Μηταράκη,pakistan, n mitaraki