Τελετή παράδοσης Στεφανή-Χαρδαλιά με κρίσεις ειλικρίνειας!

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων  Υφυπουργού από τον  κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον  κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Στο χαιρετισμό του  ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας  Νίκος Παναγιώτοπουλος ευχαρίστησε τον Α.Στεφανή “για όσα προσέφερε στο Υπουργείο να του υπενθυμίσω ότι εδώ και δύο χρόνια, εδώ και δύο χρόνια αποτελεί μέλος του πολιτικού συστήματος και ο κύκλος αυτός συνεχίζεται. Εδώ βιώνουμε μία στάση σε αυτό τον κύκλο πλην όμως ο κύκλος εξελίσσεται και θεωρώ ότι κάθε άλλο παρά έχει κλείσει, εξελίσσεται και συνεχίζεται. Αυτό όμως δεν είναι της παρούσης ο κ. Στεφανής

ξέρει πολύ καλά πώς θα σταθμίσει τα επόμενα βήματα σε μία πορεία που εγώ χαρακτηρίζω όπως άλλωστε είναι η προσφιλής του έκφραση εξαιρετική. Πραγματικά τον ευχαριστώ εξ ονόματος και νομίζω ότι εκφράζω θα έλεγα την άποψη όχι μόνο του συνόλου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και Ενόπλων Δυνάμεων”. 

Ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ  Αντώνης Οικονόμου είπε απευθυνόμενος στον πρώην ΥΦΕΘΑ:

“Για μένα πράγματι ήσουν ένα παράδειγμα σε αυτό το θέμα δεν έχω δει τόσο μεγάλη αφοσίωση στην πατρίδα και στο στρατιωτικό τρόπο ζωής. Πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου σε πείραζα, γιατί τόση αφοσίωση σου στον στρατιωτικό αυτό τρόπο ζωής σπαρτιατικό και εύχομαι, φοβάμαι, ότι θα το συνεχίσεις και στην επόμενη ζωή η οποία έχει πολλά κεφάλαια και πολλά καινούργια κεφάλαια.

 Εύχομαι πολύ καλύτερα πράγματα, νομίζω ότι είσαι ικανός ότι και να αποφασίσεις να κάνεις. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου όπως πάντα και εύχομαι μόνο υγεία για το υπόλοιπο όλα έχουμε διότι όλα γίνονται και όλα έρχονται και φεύγουν. 

Είμαι βέβαιος ότι θα αποφασίσεις το σωστό. Όλα θα πάνε καλά, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πάντα εγώ είτε σε αυτή τη θέση είτε και χωρίς αυτή πάντα ρωτούσα τα περί στρατιωτικών, ήθελα τη γνώμη σου ελπίζω να συνεχίσεις να μας συμβουλεύεις και μένα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα».

Ο ΑλκιβιάδηΣ Στεφανής  στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του είπε:

«Θα ξεκινήσω με δυο λέξεις, αποστολή εξετελέσθη. 

Το πιστεύω μέσα από την καρδιά μου αυτό και εξετελέσθη με πάθος, σκληρή δουλειά με όραμα και αγάπη για την πατρίδα. 

Αποστολή εξετελέσθη με σύνθεση απόψεων πειθώ με ομόνοια και πάντα με σεβασμό προς το εσωτερικό περιβάλλον των Ενόπλων Δυνάμεων και ποια είναι αυτή η αποστολή που εξετελέσθη τα δύο χρόνια αυτά”.

Ο κ.Στεφανής δεν έκρυψε τη “δύσκολη σχέση” που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ:

“Έρχομαι στην Στρατιωτική Ηγεσία τον κ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον οποίον επειδή όλοι γνωριζόμαστε είχαμε σκληρές αντιπαραθέσεις και αυτό είναι λογικό, και έτσι πρέπει να είναι. Αλίμονο αν δύο άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν άποψη και δεν την εκφράζουν. Και γνωριζόμαστε όλοι εδώ και χρόνια. Είχαμε άποψη, είχαμε αντιπαράθεση αλλά πάντα με βάση το καλό της πατρίδας βρίσκαμε την κοινή λύση. Σέβομαι το έργο του, το εκτιμώ απεριόριστα και η στιβαρότητα με την οποία διαχειρίζεται τις Ένοπλες Δυνάμεις μόνο καλό έχουμε δει την περίοδο αυτή”. 

Ο νέος ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς παραδέχτηκε την αμηχανία του:

«Ξέρετε κ. Υπουργέ στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής. Οπότε το πρώτο πράγμα που θέλω να ομολογήσω είναι ότι στέκομαι εδώ σήμερα με περισσή αμηχανία, αλλά και ένα ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος σε αυτή την τελετή παραλαβής των νέων μου καθηκόντων.

Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι παραμένει εξαιρετικά μοναδικό το συναίσθημα ευθύνης να διαδέχομαι έναν άνθρωπο που η δική του παρακαταθήκη αφοσίωσης και καθήκοντος είναι ξεχωριστή και δεν το λέω συμβατικά ακριβώς επειδή βρίσκομαι σε αυτήν εδώ την τελετή. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Υφυπουργό κάτω από δύσκολες συνθήκες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες και περιστάσεις και νομίζω ότι προσβλέπω και στη συμβουλή του και στη συμβολή του και στην εμπειρία του και στην καθοδήγηση του έτσι ώστε να μπορέσουμε ο κύκλος αυτός που έχει κλείσει να συνεχιστεί με όρους αντάξιους σε μία μοναδική προσπάθεια.

 Κύριε Υφυπουργέ θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την συνεργασία. Ξέρω ότι στη δημοσιότητα δεν έχει περιέλθει το εύρος αυτών των πρωτοβουλιών των ανησυχιών των αγωνιών που από κοινού μαζί με τον Υπουργό μαζί με τους Αρχηγούς μας μοιραστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αναφέρατε πάρα πολλά και για την πανδημία και για την επιχείρηση “Ελευθερία” και για τις κλιματολογικές συνθήκες που φαντάζουν πρωτόγνωρες για την Ελληνική κοινωνία και πατρίδα και για όλο τον κόσμο. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο θέλω, κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ, κ. Αρχηγοί θέλω να σας διαβεβαιώσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και της καρδιάς μου, ότι θα εργαστώ σκληρά στο πλευρό σας, για να φανώ αντάξιος πρωτίστως της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού αλλά και τις ευθύνες της θέσης που αναλαμβάνω.

 Φίλε Άλκη, Υφυπουργέ μου καλή επιτυχία, καλή δύναμη και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φανώ αντάξιος του χαρτοφυλακίου που μου παραδίδεις».

#tdi_2_828 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/09/hardalias_floros-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_2_828 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/09/hardalias_panagiotopoulos-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_2_828 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/09/hardalias-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_2_828 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/09/igesia-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_2_828 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/09/floros_hardalias-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_2_828 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/09/panagiotopoulos-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 6

The post Τελετή παράδοσης Στεφανή-Χαρδαλιά με κρίσεις ειλικρίνειας! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα