Τα πλεονεκτήματα και το «σκοτεινό σημείο» για τον νέο Α/ΓΕΕΘΑ Δημ.Χούπη

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, αναλαμβάνει καθήκοντα με κάποια πλεονεκτήματα αλλά και με ένα «ανοιχτό θέμα» για το οποίο αναμένονται απαντήσεις.

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι ότι ο πήχυς που του άφησε ο προκάτοχος του είναι πολύ χαμηλά! Ο κ. Χούπης αρκεί σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει την τοξικότητα που εξαπλώθηκε στο στράτευμα τα τελευταία 4 χρόνια για να έχει την πρώτη του επιτυχία. Δεν είναι δύσκολο. Λιγότερος συγκεντρωτισμός, ουσιαστική ενασχόληση με το προσωπικό, σωστή ανάγνωση της έννοιας διακλαδικότητα και όλα θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς.

Πλεονέκτημα

ότι έχει το πράσινο φως από τον ΥΕΘΑ για να αλλάξει πολλά αν χρειαστεί τα πάντα απ' όσα παρέλαβε. Η επαναξιολόγηση των εξοπλιστικών προτεραιοτήτων δεν είναι δύσκολη. Απλή λογική χρειάζεται. Ελπίζουμε βέβαια ότι ο κ.Δένδιας εννοεί όσα λέει και η επαναξιολόγηση θα γίνει με κυρίαρχο κριτήριο τι πραγματικά χρειάζονται άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το «ανοιχτό ζήτημα» που θα πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει, είναι ότι ο κ. Χούπης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προερχόμενος από τη θέση του επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η εμπλοκή της οποίας διερευνάται στην επιχείρηση φιάσκο της Λιβύης με τους 5 νεκρούς.

Πηγές του ΥΠΕΘΑ υποστηρίζουν ότι «άλλοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις» και επικαλούνται τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις έρευνες.

Σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γινόταν αναφορές στην ΔΕΠ και στην εμπλοκή της στην αποστολή της Λιβύης. Να υπενθυμίσουμε ότι επιζήσαντες της αποστολής έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Μορτοπουλο, ο οποίος είχε μιλήσει στο militaire channel και είχε επισημάνει ότι υπεύθυνοι που βρίσκονται υπό διερεύνηση «φορούν στολή».

The post Τα πλεονεκτήματα και το «σκοτεινό σημείο» για τον νέο Α/ΓΕΕΘΑ Δημ.Χούπη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα