Τα “εθνικιστικά κοκοράκια” της μετά Ερντογάν εποχής “παίζουν” με το Αιγαίο

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν στην Αθήνα πως τα χειρότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσει είναι μπροστά μας και θα τα ζήσουμε χωρίς τον Ερντογάν! Οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,που απείλησε πως το 2019 θα “πάρει πίσω” 18 νησιά “που κατέλαβε η Ελλάδα”, είναι ενδεικτικές.

Ο Κιλιτσντάρογλου βέβαια θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την εξουσία ,κάτι που φαίνεται μάλλον απίθανο. Όμως δεν έχει σημασία το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Ερντογάν. Είτε είναι

αυτός, είτε είναι η Ακσελέρ που την “φουσκώνουν” δημοσκοπικά, η ουσία είναι πως η επόμενη μέρα,μετά από τον Ερντογάν, όταν θα ΄ρθει, δεν θα μπορεί παρά να ΄χει μεγαλύτερες δόσεις εθνικισμού με επίκεντρο την Ελλάδα και το Αιγαίο.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετωπίσης της Τουρκίας από τον συνδυασμό ισχυρής άμυνας και εύστροφης διπλωματίας. Το ένα χρειάζεται απαραίτητα το άλλο και το καθένα μόνο του δεν κάνει δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι στην Ελλάδα θα πρέπει να σοβαρευθούν και να αντιμετωπίσουν το χώρο της Εθνικής Άμυνας όπως πρέπει. Διαφορετικά θα ΄χουμε αργά ή γρήγορα θέμα μεγάλο.

Ο Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την …αγανάκτησή του για το Μολών Λαβέ που είπε ο Καμμένος. Υπενθύμισε με αρκετή δόση κακίας την εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζοντας πως και τότε κάποιοι έλεγαν “ελάτε να πάρετε την Κύπρο” και ο Ετζεβίτ πήγε και την πήρε. Ο Κιλιτσντάρογλου είπε όσα θέλουν να ακούν οι ψηφοφόροι του. Την Κύπρο τους τη χάρισε η χούντα και το “σπρώξιμο” των Αμερικανών. Ο Ετζεβίτ “τόλμησε” να παραβιάσει ανοιχτές πόρτες. Πόρτες που άνοιξε η χούντα του Παπαδόπουλου με την απόσυρση της μεραρχίας και μετά η χούντα του Ιωαννίδη με το προδοτικό πραξικόπημα. Οι Τούρκοι και τότε και πάντα κάνουν τη κίνησή τους όταν είναι 100% βέβαιοι ότι δεν θα συναντήσουν σχεδόν καμία αντίσταση. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε εδώ στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό και προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και ανησυχία ο τρόπος με τον οποίο το πολιτικό μας σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας.

The post Τα “εθνικιστικά κοκοράκια” της μετά Ερντογάν εποχής “παίζουν” με το Αιγαίο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα