«Τα ελβετικά τυριά του ΥΕΘΑ και ο κίνδυνος εθνικής απώλειας»- Ν.Κρυονερίτης Αντιναύαρχος ε.α

Το Αντιναυάρχου (εα) Νίκου Κρυονερίτη

Διαβάζοντας πριν από λίγες μέρες τον «απερίγραπτο» Υπουργό της Άμυνας για τις κατηγορίες κατά των στρατιωτικών και προσπαθώντας να δω πίσω από την απαξίωση που κρύβει ο χαρακτηρισμός «Ελβετικό τυρί», διέκρινα μια αγωνία που είναι πιθανό να προκύπτει από ένα υπαρκτό σενάριο.

Παρακαλώ να συγκρατήσετε τα παρακάτω δεδομένα:

Αν συμβεί ένα θερμό επεισόδιο, είναι πιθανόν να έχουμε και κάποιες απώλειες ή νέες αμφισβητήσεις τύπου Ίμια. Προφανώς αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα δεν θα οφείλονται στην απομάκρυνση κάποιων (δευτερευόντων) οπλικών συστημάτων
από τα νησιά. Άλλωστε όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας «εμείς δεν ζητήσαμε παλιοσίδερα».   Όμως αυτό δεν «περνάει» στο λαό. Η Γερμανία δήλωσε ότι τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα δεν θα πάνε στα νησιά. Δήλωσε επίσης ότι τα οχήματα (προφανώς τα νέα) θα πάνε στην Ουκρανία στις 22 Ιουνίου! (σημαδιακή μέρα!!!). Ο λαός μπορεί να μην αντιδρά αλλά χρεώνει!!Το ΝΑΤΟ δια του εκπροσώπου του αποδέχθηκε τις παράλογες αιτιάσεις της Τουρκίας για την «τρομο … μάνα Σκανδιναβία».  (έχει την ιδιαίτερη ερμηνεία του!!).Η κυβέρνηση δήλωσε ότι πρώτα θα έρθουν τα νέα οχήματα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν τα παλαιότερα. Λίγο αργότερα ο ΥΠΕΘΑ ανασκεύασε λέγοντας «τουλάχιστον αυτό θα διαπραγματευτούμε!!». 

Διερωτώμαι εφόσον υπάρξει μια εθνική απώλεια (στο βωμό της Τουρκίας) πιο «λαϊκό δικαστήριο»  από αυτά που θα στηθούν την επόμενη μέρα (όπως γίνεται πάντα) δεν θα καταδικάσει τον υπηρετούντα ΥΕΘΑ που σήμερα εμφανώς προσπαθεί να μεταφέρει ευθύνες;;  

Όσο για τον Μητσοτάκη, θα κρυφτεί πίσω από τα γνωστά «Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις … είχα τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς μου … το Εθνικό συμφέρον επέβαλε …».

Επιτρέψτε μου να προσθέσω: 

Είναι πρωτόγνωρο κάποιος υπουργός να αποκαλύπτει (μετά από 3 σχεδόν χρόνια) ότι δεν έχει έλεγχο του υπουργείου του!   Την αναφορά του «δικηγόρου» σε θέματα άσκησης αντικατασκοπείας, αυτά που μπορεί να τα παρακολούθησε μόνο στη σειρά εποχής «άγνωστος πόλεμος»! Η αντικατασκοπεία δεν ασκείται μεμονωμένα από το ΓΕΕΘΑ (δεν συνεχίζω για ευνόητους λόγους). Θα αρκεστώ να πω ότι το «μαγαζί της ΕΥΠ» όπως πριν από αρκετά χρόνια έγινε ξανά … εσωστρεφές!!! Όσοι γνωρίζουμε ποιο είναι το «μεγαλύτερο ρουφιανομάγαζο» θα συμφωνήσουμε ότι είναι το κυλικείο  στο ναό της … Δημοκρατίας!!Επειδή    ανέφερε και αποστράτους να εμπλέκονται στις … διαρροές, ας προσέξει αυτούς που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία του.Τώρα για  τον Φλώρο … δεν τον ενοχλεί η  απόδοση των ευθυνών. Τον ενδιαφέρει φαίνεται περισσότερο ο νέος «Ναύσταθμος» στον Παγασητικό και η μετέπειτα πολιτική του πορεία, άλλωστε για να σταδιοδρομήσεις ως πολιτικός πρέπει να αποβάλεις την ευθιξία!!

Κλείνοντας επιτρέψτε μου πω ότι υπάρχει «παράλληλη εκλογολογία» στην Ελλάδα και την Τουρκία, να επισημάνω ότι τυχόν Εθνικές απώλειες είναι πιθανόν να «απορροφηθούν» από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση,  και τέλος να συγχαρώ τον πρώην συνάδελφο Ιωάννη Μπαλτζώη για το άρθρο του «Οι Κουίσλινγκ της Ελλάδας». Εξαιρετικά επίκαιρο φίλε Γιάννη!

The post «Τα ελβετικά τυριά του ΥΕΘΑ και ο κίνδυνος εθνικής απώλειας»- Ν.Κρυονερίτης Αντιναύαρχος ε.α appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΕΘΑ, - Ν Κρυονερίτης Αντιναύαρχος,yetha, - n kryoneritis antinavarchos