Τα δις που ζητά ο Ζελένσκι, η Ελλάδα και ο μύθος της τουρκικής κατάρρευσης-Γ.Καλαμωτουσάκης

«Τα 7 δις το μήνα που ζητά ο κ.Ζελένσκι, μηνιαίως, για να μπορέσει η ουκρανική οικονομία να αντέξει, δεν είναι στραγάλια», επισημαίνει ο κ.Γιώργος Καλαμωτουσάκης τέως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας American Express, μιλώντας στο Militaire.gr.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου παγκοσμίως μπορεί να είναι εξαιρετικά επίπονες

και ο κ.Καλαμωτουσάκης επιχειρεί να προβλέψει όσα μας περιμένουν και σίγουρα δεν είναι ευχάριστα.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα;

Ο κ.Καλαμωτουσάκης μιλά και για την Τουρκία, ανατρέποντας με εκκωφαντικό τρόπο τα σενάρια περί κατάρρευσης της οικονομίας της.

Καλό θα είναι απ ΄ ότι φαίνεται να ασχοληθούμε περισσότερο με τα δικά μας προβλήματα , γιατί όπως φαίνεται η διαρκώς αναμενόμενη κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας δεν θα ΄ ρθει.

Ποιος είναι ο Γ.Καλαμωτουσάκης:

Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας με διάκριση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Τακτικός Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τ. Διοικητής της Τράπεζας Αμέρικαν Εξπρές και Περιφερειακός Προϊστάμενος της Τράπεζας στη Μέση Ανατολή, Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Ο Δρ. Καλαμωτουσάκης ήταν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Τραπέζης Κρήτης και Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως (1979-1984). Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής Διευθυντής της Διευθύνσεως Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος (1977-1979), Οικονομικός Σύμβουλος στις εταιρίες American Standard, Inc. και Ι.Β.Μ. Corp., στις ΗΠΑ, Οικονομικός Σύμβουλος του Κυβερνήτου της Νέας Υόρκης Ν. Ροκφέλλερ, Τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοικήσεως Επιχειρήσεων (1969-1977) και μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου (1982-1993).

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Τα δις που ζητά ο Ζελένσκι, η Ελλάδα και ο μύθος της τουρκικής κατάρρευσης-Γ.Καλαμωτουσάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα