«Συνδέοντας την Έρευνα με την Αμυντική Βιομηχανία»-Κωνσταντίνος Βαβέκης

Μία σημαντική εκδήλωση στη ΛΑΕΔ, που γίνεται παράλληλα με την έκθεση DEFEA. Πρόκειται για την Ημερίδα: «Συνδέοντας την Έρευνα με την Αμυντική Βιομηχανία» που διοργανώνει το Δίκτυο Πράξη, την Δευτέρα 8 Μαϊου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές και τη γνώση που παράγεται στα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, με την αμυντική βιομηχανία.

Πιο ειδικά, τους ερευνητές από τα  ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ινστιτούτα που απαρτίζουν το  Δίκτύο gnΩsi, το μεγαλύτερο στη χώρα Δικτύο Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας με τις μεγάλες εταιρείες αλλά και με

startups  από τον χώρο της άμυνας και της ασφάλειας με αφορμή τη DEFEA.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικά για τα θέματα της καινοτομίας στην Άμυνα, ώστε να βοηθήσουμε το ελληνικό ερευνητικό οικοσύστημα να υποβάλει προτάσεις και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη συμμετοχή του στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν.

Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ιδέες και προτάσεις τους με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ στο πλαίσιο της DEFEA θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να συζητήσουν τις προοπτικές της συνεργασίας τους, μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας του Enterprise Europe Network, το οποίο συντονίζει στην Ελλάδα το δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Και φυσιικά όχι μόνο οι ερευνητές, αλλά όλοι όσοι παρευρεθούν στην ημερίδα και όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο matchmaking της DEFEA.

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ κέρδισε να είναι ο επίσημος φορέας της διεξαγωγής του matchmaking στην DEFEA 2023, λόγω και της πολύχρονης εμπειρίας στον τομέα. Εκεί μπορείτε να πείτε πώς στηρίζουμε ΔΩΡΕΑΝ τις ελληνικές επιχειρήσεις και ειδικά στον χώρο της άμυνας μέσω του EEN.

Ο διευθυντής του Δικτύου Πράξη Κωνσταντίνος Βαβέκης μιλά στο militaire channel.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Συνδέοντας την Έρευνα με την Αμυντική Βιομηχανία»-Κωνσταντίνος Βαβέκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα