Συμμετοχή του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. στην Defence Exhibition Athens (DEFEA) 2021

Στην διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, θα συμμετάσχει το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Πρόκειται για την πρώτη διεθνούς εμβέλειας έκθεση που πραγματοποιείται στον χώρο της άμυνας στην Ελλάδα,

μετά την μακρόχρονη οικονομική κρίση και την πανδημία.

Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ινστιτούτο στρατηγικών μελετών, αναλύσεων και έρευνας με έδρα την Αθήνα. Είναι φυσική συνέχεια της Ελληνικής Εταιρείας Στρατηγικών Μελετών, η οποία ιδρύθηκε το 1994. Το Ινστιτούτο επικεντρώνεται σε θέματα γεωπολιτικής (γεωστρατηγική, γεωοικονομία), εξωτερικών και εσωτερικών θεμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, με τομείς μεταξύ άλλων Εθνική στρατηγική, εξωτερική πολιτική, διεθνείς σχέσεις, κοινή Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, Ευρωπαϊκή διεύρυνση και εμβάθυνση, διατλαντικές σχέσεις, άμυνα και ασφάλεια, οικονομία, κοινωνία, ενέργεια, απόδημος ελληνισμός, τεχνολογία, πολιτισμός, ιδιωτικά συμφέροντα με Εθνικές προεκτάσεις και προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται στην μελέτη και παροχή εκτιμήσεων και εισηγήσεων σε φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, ενώ ασχολείται με την γεωπολιτική εξέταση χωρών, Διεθνών Οργανισμών και συμμαχιών όπως Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.  

 

Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., σύγχρονο πάντα με τις διεθνείς εξελίξεις και δραστήριο σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, συμμετέχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο (Αίθουσα 3, 31Α) όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό και ρόλο του Ινστιτούτου, βιβλία εκδόσεων του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., το περιοδικό «Προβληματισμοί», υλικό από προηγούμενες δράσεις όπως και να ενημερωθεί για σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες και άλλες μελλοντικές εκδηλώσεις. Επίσης, μέλη του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. θα βρίσκονται συνεχώς στο χώρο να υποδεχτούν και να συνομιλήσουν με όποιον αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Ινστιτούτου.

The post Συμμετοχή του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. στην Defence Exhibition Athens (DEFEA) 2021 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα