Στρατιωτικοί με 35 χρόνια υπηρεσίας πέρασαν τις εορτές με 93 ευρώ! Απόλυτη αδιαφορία για το προσωπικό

…..Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα……

Οι στίχοι πάνε «γάντι» στο προσωπικό των ΕΔ, αποτυπώνουν  την πραγματικότητα των προθέσεων  της Στρατιωτικής Ηγεσίας για το προσωπικό της και καταρρίπτουν ταυτόχρονα το αφήγημα και τις περίφημες δηλώσεις  για «τον πολλαπλασιαστή ισχύος».

Και επειδή τα λόγια είναι περιττά και μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, παραθέτουμε τη μισθοδοσία που έλαβαν οι στρατιωτικοί που συμπλήρωσαν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και αποστρατεύτηκαν, οι οποίοι με απόφαση του Α/ΓΕΣ (με την απόλυτη έγκριση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,

τον οποίο και εκπροσωπεί στις τελετές ) διαγράφηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2023, για να περάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Ηγεσία λοιπόν αποφάσισε να αντιμετωπίσει το προσωπικό που αποσύρεται από την ενεργό υπηρεσία φέτος με αυτό τον τρόπο.

Και εξηγούμε: Μέχρι και πέρυσι οι στρατιωτικοί και ειδικά οι προερχόμενοι από ΑΣΣΥ που συμπλήρωναν 35 έτη υπηρεσίας, υπέβαλαν τα δικαιολογητικά για λήψη του δικαιούμενου εφάπαξ το Νοέμβριο (μόλις συμπλήρωναν τα 35 έτη υπηρεσίας) και η Υπηρεσία φρόντιζε να τους διαγράψει τον Ιανουάριο του νέου έτους, προκειμένου μέχρι τότε να έχουν πληρωθεί κανονικά για τις εορτές, και  παράλληλα περί τα τέλη του μήνα τους καταβαλλόταν το εφάπαξ ώστε να δύνανται να βιοπορίζονται μέχρι να βγεί η σύνταξή τους, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τους επαίτες.

Στο κάτω-κάτω δεν τους έκανε κάποια χάρη, ειδικά μπροστά σε άλλα στελέχη άλλης προέλευσης που η διαγραφή τους κάνει μέχρι και 1 έτος να βγεί και εισπράττουν κανονικά τον μισθό τους, υπηρετώντας από το σπίτι τους.

Φέτος λοιπόν αποφάσισε και έπραξε τα παρακάτω:

Διέγραψε τα στελέχη ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ (αλήθεια κανείς δεν είδε ότι ήταν αργία; Γιατί χρειάζονται και κάποιες διατυπώσεις τη συγκεκριμένη μέρα…) 31 Δεκεμβρίου, οπότε: Πρώτον έλαβαν τον εικονιζόμενο μισθό για να περάσουν τις γιορτές, δεύτερον έχασαν τα οικονομικά δικαιώματα της διαγραφής το επόμενο έτος και τρίτον θα πάρουν το εφάπαξ πιθανότατα μετά το Πάσχα στην καλύτερη περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά χάλια του ΜΤΣ, το οποίο δεν έδωσε ούτε 1 επιπλέον μέρισμα στα μέλη του, αντιθέτως έσπευσε άμεσα να δώσει 50 κλίνες στο ΕΣΥ, διογκώνοντας τα χρέη του Νοσοκομείου για το οποίο τα στελέχη του Στρατού Ξηράς υπόκεινται σε κρατήσεις.

Είναι πράγματι συγκινητικό το έμπρακτο ενδιαφέρον της ηγεσίας για τα στελέχη της, γιατί οι πράξεις δυστυχώς απέχουν κατά πολύ από τα παχιά τα λόγια….

Και παραθέτουμε την εξής απλή ερώτηση: Τόσο μεγάλες ανάγκες προέκυψαν στο στράτευμα που κάνοντας τα παραπάνω εξοικονόμησε τους πόρους για να τις καλύψει; Αλλά από την άλλη, πως θα καλυφθούν οι παράλογες σπατάλες που γίνονται χάρη στα 5΄προσωπικής προβολής και ματαιοδοξίας.  Αν τα συνοψίσουμε όλα αυτά, σε συνδυασμό με την όλη αντιμετώπιση του προσωπικού, τις συνεχείς παραιτήσεις και τα ατελείωτα παράπονά του, μην απορούν κάποιοι που πλέον στις στρατιωτικές σχολές έχει πέσει κατακόρυφα η βαθμολογία και παρά ταύτα δεν πλησιάζει άνθρωπος…..

Την ίδια ώρα η διάθεση κονδυλίων για περιφράξεις του κτιρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, την κατασκευή του κτιρίου της, καθώς επίσης και τα έξοδα προβολής, διαφήμισης και επικοινωνίας του Επιτελικού Γραφείου του Α/ΓΕΣ,  πληρώνονται άμεσα από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, του οποίου ο Αρχηγός διέταξε να κοπούν χρήματα από την αποζημίωση λόγω συμμετοχής στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Έτσι φθάσαμε στο σημείο οι Αρχηγοί να έχουν όλες τις ανέσεις -μέχρι και σπίτι με πισίνα διαθέτει οι υπηρεσία- και τα  στελέχη που διοικούν, να πρέπει να περάσουν τις γιορτές με το θηριώδες ποσό των 93 ΕΥΡΩ...

The post Στρατιωτικοί με 35 χρόνια υπηρεσίας πέρασαν τις εορτές με 93 ευρώ! Απόλυτη αδιαφορία για το προσωπικό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στρατιωτικοί, Απόλυτη,stratiotikoi, apolyti