Στρατιωτικοί χωρίς άδειες το 2017! Για να δούμε το 2018 που ΄ναι και έτος μέριμνας προσωπικού

“Βροχή” οι καταγγελίες στην ΠΟΕΣ από στρατιωτικούς για άδειες που δικαιούνται αλλά ποτέ δεν τους δόθηκαν μέσα στο 2017! Μια και το 2018 που μόλις ξεκίνησε έχει κηρυχθεί ως έτος μέριμνας προσωπικού, καλό θα ΄ναι το αυτονόητο να γίνει πράξη και ο κόσμος να πάρει τις άδειες που προβλέπει ο νόμος!

Προς το παρόν η ΠΟΕΣ με έγγραφό της επισημαίνει το πρόβλημα:

ΘΕΜΑ : Άδειες Προσωπικού – Μη χορήγησή τους

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. Φ.400/34/292616/Σ4753/31.8.2016 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2808, «Ρύθμιση των ειδών των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων

Δυνάμεων, των κατηγοριών του δικαιούμενου προσωπικού, των προϋποθέσεων, της διάρκειας, καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου ζητήματος για τη χορήγησή τους στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»)

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της σχετικής ορίζεται ότι:

α. Στα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, χορηγείται υποχρεωτικώς κανονική άδεια απουσίας διάρκειας τριάντα (30) ημερών κατ` έτος, με πλήρεις αποδοχές.

β. Η χορήγηση της ως άνω κανονικής αδείας πραγματοποιείται με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό τους σε κάθε Μονάδα – Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

γ. Η χορήγησή της κατανέμεται σε όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να αποφεύγεται η συμφόρησή της κατά τους θερινούς μήνες.

δ. Η Υπηρεσία δύναται να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις την κανονική άδεια του προηγούμενου έτους μέχρι τέλος Ιανουαρίου του επόμενου.

2. Όπως μας εγνώσθη από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη μας, κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους 2017, δεν χορηγήθηκε σε αριθμό συναδέλφων μας, εξ αιτίας υπηρεσιακών αναγκών και προφανώς και μη τήρησης τυχόν προγραμματισμού, μέρος ή ολόκληρη η ως άνω προβλεπόμενη υποχρεωτική κανονική άδεια των τριάντα (30) ημερών, ενώ δεν υπήρξε και ενημέρωσή τους για ανάλογη πρόθεση της Υπηρεσίας να τη χορηγήσει κατά το νέο έτος 2018.

3. Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσμενή σχόλια και ώθηση των συναδέλφων στη δικαιοσύνη για καταβολή αποζημίωσης από τη μη χορήγησή της, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας και κατά κρίση σας έκδοση οδηγίας προς χορήγηση του υπολοίπου της κανονικής αδείας έτους 2017 εντός του 2018.

4. Πιστεύοντας στο δίκαιο του αιτήματός μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

The post Στρατιωτικοί χωρίς άδειες το 2017! Για να δούμε το 2018 που ΄ναι και έτος μέριμνας προσωπικού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα