Στρατιωτική παρέλαση 25 Μαρτίου 2023 – Ποια ώρα και σε ποιο κανάλι

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Στην παρέλαση, θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς.

Μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα Marder 1A3. Επίσης, φάλαγγες

πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755 ενώ για πρώτη φορά θα γίνει διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει τελικά στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθώς κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων. Η εκπαίδευση της Ίλης, διαβεβαιώνει ο στρατός, συνεχίζεται κανονικά.

Η ώρα και το κανάλι της Στρατιωτικής Παρέλασης

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα μεταδοθεί live από την ΕΡΤ, ενώ θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και online μέσω του ertflix και της ΕΡΤ.

The post Στρατιωτική παρέλαση 25 Μαρτίου 2023 – Ποια ώρα και σε ποιο κανάλι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα