Στρατηγός Καμπάς: «Οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων δεν γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση»

Ο Στρατηγός (εα) Καμπάς Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημέρωση του ΣΚΑΪ αλλά και σε εκπομπή της ΕΡΤ επισήμανε  ότι καλό είναι να μην θεωρούμαι ότι οι προκλητικές  δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Όπως είπε  κατ΄ αρχήν εντάσσονται στην αναθεωρητική πολιτική για την αλλαγή του στάτους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στην προσπάθεια να νομιμοποιήσουν διεθνώς και να δικαιολογήσουν στην διεθνή κοινή γνώμη  τις ανεδαφικές και εκ του πονηρού απαιτήσεις τους.Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο ότι ο Ερντογάν έχει εργαλειοποιήσει την έξοδο του νέου γεωτρύπανου ως μοχλό πίεσης προς τη διεθνή κοινή γνώμη και κέντρα αποφάσεων για να επιτύχει μερικούς εκ των σκοπών του, κάτι που άλλωστε είναι μόνιμη τακτική της τουρκικής διπλωματίας. «Σε αυτό οι σύμμαχοι μας πρέπει να βάλουν ένα τέλος», είπε.Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να είναι δεδομένη σε κανέναν, να έχει τη λογική της ανταποδοτικότητας μέσα από οποιαδήποτε συμφωνία αμυντικού χαρακτήρα αλλά και εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πρόσθεσε ότι πρέπει συνεχώς να δημιουργούμε ευκαιρίες για την χώρα, ζωτικά ενδιαφέροντα για τους συμμάχους και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση (ιδιαίτερα με την έξοδο του γεωτρύπανου) έχοντας καθορίσει κόκκινες γραμμές, «πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου με ψυχραιμία, δικαιοσύνη και διάθεση για διάλογο εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

The post Στρατηγός Καμπάς: «Οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων δεν γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στρατηγός Καμπάς, Τούρκων,stratigos kabas, tourkon