Στη γραμμή Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης για υποκλοπές: Δράκοι για Πούτιν και Ερντογάν

Χωρίς κουβέντα ως απάντηση στα ερωτήματα που αναδύονται από τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών και με μία φθηνή προσπάθεια συμψηφισμού προσπάθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεφύγει από τον κλοιό των πιέσεων της αντιπολίτευσης κατά την πρωτολογία του στη βουλή.

Επιχειρήσε να εργαλειοποιήσει tο πρόσφατο περιστατικό στον Εβρο και τις τελευταίες προκλήσεις του Ερντογάν για να εμφανίσει τη χώρα ως απειλούμενη από κέντρα ξένα και δυνάμεις που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και το χάος.

Όπως είπε:

«Επιμένω σε αυτή τη μεγάλη εικόνα γιατί αυτή θα αναμετρηθεί με τα δύσκολα στοιχήματα της συγκυρίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους καραδοκούν εντός και εκτός Ελλάδος να εκτρέψουν την πορεία. Γνωρίζω επίσης πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις και αυτές που δεν αντέχουν τον δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας. Στην Ελλάδα δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια που κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια και δραχμές, δεν θα χρηματοδοτηθούν ΜΜΕ από ξένα συμφέροντα. Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω, αυτήν την απόφαση δεν την εκχωρούμε σε κανένα. Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας, χωρίς να αναλογίζετε τι σημαίνει, δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία, που πιέζετε; Για να οδηγήσετε την χώρα σε αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το όποιο πολιτικό κόστος, δεν θα φυγομαχήσω και στο τέλος της 4ετίας θα έρθω να αναμετρηθούμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν υποτάσσεται σε πιέσεις. Δεν θα χάσουμε ποτέ το στόχο της Ελλάδος που αξίζουμε».

Επέμεινε στην τακτική του «δεν ήξερα, δεν γνώριζα». Και κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια αν πιστεύει ότι η επισύνδεση δεν ήταν νόμιμη. Βεβαίως, ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη προσφύγει…

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να εμφανίσει ως διαχρονικό πρόβλημα τα κενά στη λειτουργία της ΕΥΠ και ως ευθύνη του συνόλου των πολιτικών κομμάτων την κάλυψή τους.

The post Στη γραμμή Γεωργιάδη ο Μητσοτάκης για υποκλοπές: Δράκοι για Πούτιν και Ερντογάν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργιάδη, Μητσοτάκης, Δράκοι, Πούτιν, Ερντογάν,georgiadi, mitsotakis, drakoi, poutin, erntogan