Στη Γαύδο μας τελείωσαν οι μαθητές και κλείνει το σχολείο! Κατά τα άλλα έχουμε αγωνία για τα νησιά μας

Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι Άμυνα δεν είναι μόνο το «σιδερικά» που αυτή τη περίοδο η κυβέρνηση αγοράζει χωρίς μέτρο και χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία. Άμυνα είναι οι άνθρωποι και αυτό πολλαπλασιάστε το επί 100 για τα νησιά μας…

Στη Γαύδο λοιπόν οι μαθητές τελείωσαν και το σχολείο κλείνει! Μην ανησυχείτε όμως, θα έρθουν τα F-35! Η ευθύνη για αυτά τα χάλια αφορά όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών…

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, απαντά γιατί είναι αδύνατη η ίδρυση ενός τμήματος Γυμνασίου μόνο για δύο μαθητές,
παρόλο που πρόκειται για ακριτικό νησί και είναι δύσκολο για τους μαθητές να μεταβούν αλλού για το αυτονόητο, την εκπαίδευσή τους.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού για δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια με τρία παιδιά που υπάρχει σε αυτό να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί. Ήδη η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κόπτσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος Γυμνασίου στο νησί.

Και γιατί είναι αδύνατη;

Όπως είπε ο ίδιος, «απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας», τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοι και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

Ασήμαντες δικαιολογίες…

The post Στη Γαύδο μας τελείωσαν οι μαθητές και κλείνει το σχολείο! Κατά τα άλλα έχουμε αγωνία για τα νησιά μας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα