Στη Γαλλία κι όχι στην Τανάγρα η παραλαβή του πρώτου Rafale αύριο! Τι γίνεται με τα υπόλοιπα

Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες για προσγείωση του πρώτου Rafale στην Τανάγρα , μέσα στο καλοκαίρι. Μέχρι πρόσφατα πηγές του ΥΠΕΘΑ είχαν την ελπίδα ότι το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωνόταν στην Τανάγρα αύριο, έστω για την τυπική τελετή παραλαβής. 

Οι Γάλλοι όμως δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις “επικοινωνιακές ανάγκες” μας κι έτσι αύριο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει

στη Γαλλία, στην Αεροπορική Βάση Μερινιάκ, έδρα της “Dassault Aviation”, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά υπερσύχρονα μαχητικά αεροσκάφη “Rafale” που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία. Μαζί και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ.

Τι γίνεται με τις παραλαβές των Rafale; Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο οι Γάλλοι θα μας έχουν παραδώσει έξι αεροσκάφη, όλα μεταχειρισμένα. Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί και όπως αποδείχτηκε με το πρώτο που παραλαμβάνουμε αύριο δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη βάση σε όσα διαρρέουν από το ΥΠΕΘΑ…

The post Στη Γαλλία κι όχι στην Τανάγρα η παραλαβή του πρώτου Rafale αύριο! Τι γίνεται με τα υπόλοιπα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα