Στ.Γκίκας: «Προσαρμογή των ΕΔ στις νέες τεχνολογίες»

Ομιλία στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού για το έτος 2024 πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, και Αντιπρόεδρος της ΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ΒτΕ, Στέφανος Γκίκας.

Ξεχωριστή ενότητα απετέλεσαν τα ζητήματα της Άμυνας.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι την περίοδο 2020-2023 η Κυβέρνηση της ΝΔ δρομολόγησε 140 Συμβάσεις Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ύψους 12 δις ευρώ, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε σήμερα 18 ΑΦΗ RAFALE

και 16 F-16 VIPER, ενώ μέσα στο 2024 θα παραληφθούν ακόμη 6 ΑΦΗ RAFALE και 10-12 F-16 VIPER, όπως και οι Τορπίλες των Υ/Β, Κατευθυνόμενα Βλήματα, κλπ.

Επεσήμανε ότι επειδή οι Επιστήμες εξελίσσονται, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις νέες τεχνολογίες και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πρόσθεσε δε, πως τον βρίσκει σύμφωνο η αναγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία-μεταρρύθμιση του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια για την δημιουργία Αμυντικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας, για τη στήριξη της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι οφείλουμε να καλύψουμε μεγάλο μέρος των αναγκών των Ενόπλων μας Δυνάμεων από την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, καθώς έχουμε το επιστημονικό υπόβαθρο, τα Ιδρύματα, την δυνατότητα εξειδικευμένης επιστημονικής έρευνας, ώστε να αναπτύξουμε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, κ.α.

The post Στ.Γκίκας: «Προσαρμογή των ΕΔ στις νέες τεχνολογίες» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα