Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πούτιν υλοποιεί το σχέδιο για επίθεση στο Κίεβο

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN, πριν από λίγα λεπτά εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «δυστυχώς ο πρόεδρος Πούτιν υλοποιεί με ακρίβεια το σχέδιο για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει και αυτό είναι η επίθεση μέχρι και το Κίεβο», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία τις επόμενες 48 ώρες.

Νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε στους δημοσιογράφους ότι το συμπέρασμα είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει προετοιμαστεί πλήρως

για μία μεγάλης κλίμακας εισβολή. Όπως μεταδίδει από την Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου, προκαλεί εντύπωση ότι ο ένας αξιωματούχος με τον άλλον -και τώρα δημόσια πλέον αξιωματούχοι- αναφέρουν ότι ξεκίνησε να υλοποιείται το σχέδιο για το οποίο είχαν προειδοποιήσει για την κατάληψη και του Κιέβου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «όσο έτοιμος θα μπορούσε να είναι» για μια εισβολή στην Ουκρανία, καθώς «σχεδόν το 100%» των αναγκαίων στρατιωτικών δυνάμεων έχει ήδη πάρει θέση, εκτίμησε νωρίτερα σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Πούτιν «διαθέτει σχεδόν το 100% των δυνάμεων που είχαμε υπολογίσει ότι θα κινητοποιούσε» για να εισβάλει στην Ουκρανία, είπε αυτός ο αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σε διάταξη μάχης

Σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή, το 80% των περίπου 150.000 Ρώσων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί κοντά στην Ουκρανία βρίσκονται σε «διάταξη μάχης», έχοντας συγκεντρωθεί σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα, σε σχηματισμό επίθεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος «είναι τόσο έτοιμος όσο θα μπορούσε να είναι», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η απόφαση να μπει στην Ουκρανία ο στρατός επαφίεται στον Πούτιν. «Μπορεί να μπει ανά πάσα στιγμή», υπογράμμισε.

Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι η εισβολή «ξεκίνησε», ωστόσο οι ΗΠΑ διευκρίνισαν ότι δεν διαθέτουν ακόμη αποδείξεις για κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων εντός του ουκρανικού εδάφους. «Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε ότι ο ρωσικός στρατός μετακινήθηκε στο Ντονμπάς», εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχος. Ωστόσο, «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι έχει διεισδύσει» στα αυτονομιστικά, φιλορωσικά εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», πρόσθεσε.

Ο αμερικανικός στρατός συνήθως καταφεύγει σε αναγνωριστικά αεροσκάφη για να παρατηρεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των αντιπάλων του αλλά οι μετεωρολογικές συνθήκες μπορεί να περιορίσουν την ορατότητά τους.

The post Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Πούτιν υλοποιεί το σχέδιο για επίθεση στο Κίεβο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πούτιν, Κίεβο,steit ntipartment, poutin, kievo