Σόου Μητσοτάκη ξανά με την πυροπροστασία, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετράμε και φέτος καμένα στρέμματα

Για μία ακόμη χρονιά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λένε μεγάλα λόγια την άνοιξη για την πυροπροστασία και όπως αποδεικνύεται κάθε καλοκαίρι το μόνο που έχουν κάνει επί της ουσίας είναι να προεύχονται ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως γωρίζουμε όλοι οι προσευχές τους δεν εισακούστηκαν.Φέτος έχουμε το σόου ΑΙΓΙΣ και ο λογογράφος του κ.Μητσοτάκη θα έχει κάνει μεγάλη γκάφα, αν η κατάσταση με τις φωτιές ξεφύγει. Τον έβαλε να επικαλεστεί  μια ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου ο οποίος είχε πει πως «όποιος αποτυγχάνει να προετοιμαστεί,
προετοιμάζεται για να αποτύχει». Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε  ότι στο μέτρο του δυνατού η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορούσε καλύτερο "για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένους"."Με περισσότερους πυροσβέστες, με νέους δασοπυροσβέστες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, όπως είδατε και σε αυτό το πολύ όμορφο βίντεο, να παρεμβαίνουν κατευθείαν μέσα στη φωτιά" είπε ο κ.Μητσοτάκης.Προσέθεσε ότι φέτος θα υπάρχουν δέκα νέες μονάδες δασοκομάντος, καθώς και τα περισσότερα αεροσκάφη που είχαμε ποτέ, αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ λειτουργεί πλέον και ένα νέο, ακόμα πια αυστηρό επιχειρησιακό δόγμα, το οποίο έχει ως βασικό σκοπό "να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τη φωτιά στον πρώτο χρόνο, αμέσως αφότου αυτή ξεσπάσει".Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόκτηση 7 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair τύπου 515 που θα αντικαταστήσουν αεροσκάφη Canadair τύπου 215, τα οποία πετούν εδώ και 50 χρόνια. Αυτό που δεν είπε είναι ότι γραμμή παραγωγής ακόμη δεν υπάρχει, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

The post Σόου Μητσοτάκη ξανά με την πυροπροστασία, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετράμε και φέτος καμένα στρέμματα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα