Ρωσία: Έχουμε στοιχεία για εμπλοκή της Δύσης στο σαμποτάζ στο Nord Stream

«Έχουμε υλικά που δείχνουν ένα δυτικό ίχνος στην οργάνωση και την εφαρμογή αυτών των τρομοκρατικών πράξεων», δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών.

Η δήλωση του Ναρίσκιν είναι η πλέον άμεση κατηγορία εναντίον της Δύσης από ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη (29/9), πως το «άνευ προηγουμένου σαμποτάζ» κατά των αγωγών Nord Stream ήταν «μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Οι διαρροές

φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 της Gazprom είναι πιθανότατα αποτελέσματα ενέργειας ενός κράτους, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σουηδίας Χασαγιάρ Φαρμανμπάρ προσερχόμενος στην σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Είναι πολύ πιθανό ότι έγινε σκοπίμως και όχι από ατύχημα και είναι απίθανο να έγινε από οποιονδήποτε άλλον εκτός ενός κράτους χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό νωρίτερα», δήλωσε ο σουηδός υπουργός Ενέργειας.

«Και αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί υπό το πρίσμα της παρούσας κατάστασης ασφαλείας στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη», τόνισε.

The post Ρωσία: Έχουμε στοιχεία για εμπλοκή της Δύσης στο σαμποτάζ στο Nord Stream appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα