Πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία και νέα συνεργασία ασφαλείας ΗΠΑ με Βρετανία! Μέτωπο κατά της Κίνας

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μοιραστούν την εξαιρετικά ευαίσθητη  τεχνολογία για πυρηνικά υποβρύχια  με την Αυστραλία, “μια σημαντική απόκλιση από την έως τώρα  πολιτική τους  και μια άμεση πρόκληση για την Κίνα  στον Ειρηνικό”, όπως γράφουν η Washington Post.
Ο Μπάιντεν έκανε την ανακοίνωση στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον, παρουσιάζοντας μια νέα

τριμερή αμυντική συμμαχία, η οποία θα είναι γνωστή ως AUKUS. Η Βρετανία είναι η μόνη άλλη χώρα που μοιράζεται πυρηνική τεχνολογία για υποβρύχια με τις ΗΠΑ, βάση συμφωνίας που χρονολογείται  εδώ δεκαετίες και αποσκοπούσε σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της Σοβιετικής Ένωσης.
Η “νέα συμμαχία”  έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Κίνα για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών φιλοδοξιών της  και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι θεωρεί την Κίνα ως τον σημαντικότερο παγκόσμιο ανταγωνιστή της χώρας του. Ο πρόεδρος μίλησε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα.

The post Πυρηνικά υποβρύχια στην Αυστραλία και νέα συνεργασία ασφαλείας ΗΠΑ με Βρετανία! Μέτωπο κατά της Κίνας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα