Πυραύλοι με laser και drones – Τι νέα όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ σε Ουκρανία

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο επεκτείνει την παράδοση διαθέσιμων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αναφέροντας λεπτομερώς τον οπλισμό 136 εκατομμυρίων δολαρίων σε drones, ρουκέτες με λέιζερ, κιάλια και άλλο στρατιωτικό υλικό που πρόκειται να αποσταλούν σύντομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Τα όπλα και ο εξοπλισμός, που πρόκειται να αγοραστούν από αμερικανικές εταιρείες, αντιπροσωπεύουν μια ξεχωριστή κατηγορία στρατιωτικής βοήθειας από τις ποσότητες οπλισμού που οι Ηνωμένες Πολιτείες

έχουν ήδη παράσχει στην Ουκρανία από τα υπάρχοντα αποθέματα του Πενταγώνου.

Αυτός ο γύρος περιλαμβάνει πυραύλους 70 χιλιοστών αξίας 22,6 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορούν να εκτοξευθούν από ελικόπτερα και 17,8 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα drones Switchblade, τα οποία όταν είναι οπλισμένα μπορούν να πλήξουν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα και σχηματισμούς στρατευμάτων.

Το Πεντάγωνο θα προμηθευτεί επίσης φορητά drones επιτήρησης Puma αξίας 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν αξιωματούχοι, μια απόφαση που ανακοινώθηκε αρχικά τον περασμένο μήνα.

Ο Μπιλ Λα Πλάντε, υφυπουργός του Πενταγώνου, δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει κονδύλι 300 εκατ. δολ. για χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο προκειμένου να γίνει η δαπάνη για στρατιωτικό εξοπλισμό από το εμπόριο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Πεντάγωνο διαπραγματεύεται με εργολάβους για την αντικατάσταση των χιλιάδων αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger και πυραύλων Javelin που έχουν ήδη παρασχεθεί στην Ουκρανία από τα αποθέματα των ΗΠΑ.

The post Πυραύλοι με laser και drones – Τι νέα όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ σε Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυραύλοι, ΗΠΑ, Ουκρανία,pyravloi, ipa, oukrania