Προβολή Φιλοτουρκικής Προπαγάνδας από την ΕΡΤ 3 καταγγέλει η Πατριωτική Ένωση

Για «προβολή Φιλοτουρκικής Προπαγάνδας από την ΕΡΤ 3, κατά την 48η Επέτειο της Τουρκικής Εισβολής» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Πατριωτική Ένωση του Πρ.Εμφιετζόγλου:

«Φαίνεται απίστευτο, αλλά έγινε και αυτό. Η ΕΡΤ 3, κατά την 48η επέτειο της Τουρκικής εισβολής, προέβαλε, αντί άλλης επετειακής αναφοράς, τα «πάθη» των Τουρκοκυπρίων, κατά την περίοδο 1963-64 μέχρι την Τουρκική εισβολή το 1974. Προέβαλε δηλαδή το Τουρκικό προπαγανδιστικό αφήγημα για δήθεν καταπίεση και κακομεταχείριση των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκυπρίους μέχρι την «απελευθέρωσή» τους από τον Τουρκικό Αττίλα, με την Τουρκική εισβολή.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ 3 προέβαλε ντοκιμαντέρ της Κυριακής Μάλαμα, που γυρίσθηκε το 2003, κατά την περίοδο δηλαδή, που γίνονταν προσπάθειες για να επιβληθεί στην Κύπρο το περιβόητο σχέδιο Ανάν, με τη σύμπραξη της Ελληνικής Κυβερνήσεως του Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Το σχέδιο απερρίφθη από τον Κυπριακό λαό, με δημοψήφισμα, το 2004, με 75,4 %.

Είναι φανερό ότι οι ιθύνοντες στην ΕΡΤ 3 συνεχίζουν την ίδια πολιτική, αναπαράγοντας την Τουρκική προπαγάνδα, που παρουσιάζει τους Τουρκοκυπρίους ως δήθεν θύματα των Ελλήνων, όταν είναι γνωστό ότι οι ίδιοι αυτοεγκλωβίσθηκαν σε θύλακες, το 1963 -64, με εντολή της Άγκυρας, για να προωθήσουν τον εδαφικό διαχωρισμό και τη διχοτόμηση και να υποβοηθήσουν την από τότε σχεδιαζόμενη Τουρκική εισβολή.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει τη σκανδαλώδη αυτή πολιτική της ΕΡΤ 3, θεωρεί υπεύθυνη την Κυβέρνηση για το εθνικό αυτό ατόπημα και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Τύπου και Πληροφοριών να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στην ηγεσία της ΕΡΤ 3. Δεν είναι δυνατόν, στην ακριτική περιοχή της Μακεδονίας, ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός να γίνεται φερέφωνο της Τουρκικής προπαγάνδας».

The post Προβολή Φιλοτουρκικής Προπαγάνδας από την ΕΡΤ 3 καταγγέλει η Πατριωτική Ένωση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα