Προσερχόμαστε ή συρόμαστε σε διάλογο με την Τουρκία; Δρ Ευ.Στεργιούλης

Προσερχόμαστε ή συρόμαστε σε διάλογο με την Τουρκία; Το ερώτημα το θέτουν πολλοί , λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογο του Χ.Φιντάν. Απάντηση αναλαμβάνει να δώσει ο Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, μιλώντας στο militaire channel.

Επισημαίνει πρώτα απ ΄ όλα ότι η ελληνική πλευρά θα έπρεπε και για λόγους συμβολικούς να αποφύγει αυτή τη συνάντηση ,αυτές τις μέρες της μαύρης επετείου των Σεπτεμβριανών στην Κωνσταντινούπολη.

Εξηγεί γιατί ο επιχειρούμενος διάλογος με την

Τουρκία δεν έχει ελπίδες θετικού αποτελέσματος και επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν από το πιθανό αδιέξοδο που θα προκύψει.

Προερχόμενος από την ΕΛ.ΑΣ κι έχοντας υπηρετήσει σε πολύ κρίσιμες θέσεις που είχαν να κάνουν και με το μεταναστευτικό ο κ.Στεργιούλης μιλά για τις αυξημένες ροές όχι μόνο στον Έβρο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Υποστηρίζει ότι κάποιες από τις φωτιές μπορεί να προέκυψαν από μετανάστες όχι με πρόθεση.

Ο κ. Ευάγγελος Στεργιούλης είναι Διδάκτωρ κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι απόφοιτος των Σχολών Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας. Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων ως προϊστάμενος των εθνικών υπηρεσιών Interpol και Europol, καθώς επίσης και ως υπεύθυνος εξωτερικών και δημοσίων σχέσεων της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας - Europol που εδρεύει στη Χάγη. Έχει διδάξει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και στις Ακαδημίες της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Προσερχόμαστε ή συρόμαστε σε διάλογο με την Τουρκία; Δρ Ευ.Στεργιούλης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα