Πόσο ελληνικό είναι το αρνάκι σας; Η απάντηση στην έρευνα των Data journalists

– Το «Καλάθι του Πάσχα» έφερε «μάχη χαρακωμάτων» ανάμεσα σε υπουργείο Ανάπτυξης και κτηνοτρόφους -κρεοπώλες–  Η τιμή των αμνοεριφίων ως «κράχτης» για την προσέλκυση καταναλωτών– Τα αρνιά που έρχονται ζωντανά από Ρουμανία, Βουλγαρία, εκτρέφονται για διάστημα δύο μηνών και ονομάζονται ελληνικά. Τα βοοειδή  εκτρέφονται για πέντε μήνες και θεωρούνται έπειτα ελληνικά.– Τα «κόλπα» για τη λαθραία μεταφορά τους από την ύπαιθρο στις πόλεις– Οι ελληνικές φυλές που εξαφανίζονται ή συντηρούνται μόνο για την είσπραξη των επιδοτήσεων– Ζητάτε «γάλακτος» τρώτε «ζυγούρι», αλλά στην τιμή του πρώτου– Φθηνό κρέας
εισαγωγής ταϊσμένο με ουκρανικό απεντομωμένο στάρι του 2021…

Του Πάνου Κατσαχνιά


Αν σύμφωνα με το γνωστό τραγούδι το χρήμα κάνει τον κόσμο να γυρνά («Money makes the world go around»), τότε το μαύρο χρήμα κάνει τον Κόσμο να γυρνά γρηγορότερα;

Οι Αμερικάνοι λένε πως αν δεν μπορείς να βρεις την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση, τότε «follow the money…». Αν σε αυτό προσθέσουμε το πόσες φορές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει διακηρυχθεί απ’ όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει και απ’ όλες τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), η δεδομένη βούληση τους για την πάταξη του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων» και παρόλα αυτά κάθε χρόνο εξαγγέλλεται και νέα τέτοια εκστρατεία, τότε ίσως κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Σαφάρι… κατά των ελληνοποιήσεων

Με Δ.Τ. που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ στις 20/3, εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα προανήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ο αρμόδιος υφυπουργός ζήτησε την απαρέγκλιτη τήρηση του Νόμου για την προστασία των ελληνικών προϊόντων και επισήμανε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων στις πύλες εισόδου για την αποτροπή παράνομων φαινομένων και την εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητας του κρέατος, δηλαδή από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου «δυο είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε: Στις πύλες εισόδου για την πιστή καταγραφή και ιχνηλάτησης της ροής των εισαγόμενων αμνοεριφίων και στα σφαγεία ώστε να διασφαλιστεί ότι μόνο ελληνικά αμνοερίφια παίρνουν τη σχετική σήμανση».

Διαβάστε όλη την έρευνα ΕΔΩ

The post Πόσο ελληνικό είναι το αρνάκι σας; Η απάντηση στην έρευνα των Data journalists appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσο, Data,poso, Data