Ποιοι πιέζουν και γιατί για “όσο το δυνατόν πιο χαλαρές κρίσεις” στις ΕΔ

Ο Φεβρουάριος μπαίνει και ο Μάρτιος έρχεται. Μαζί μ΄ αυτόν και ο “πυρετός” των κρίσεων στις ΕΔ. Οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων μένουν σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας, αλλά όλοι οι άλλοι…αγωνιούν. Και δεν έχουν άδικο αφού σ΄ αυτή τη διαδικασία δεν ξέρει κανένας τι του ξημερώνει. Όλα μπορεί να εξαρτηθούν από ένα τηλέφωνο. Κι απ΄ ότι μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες στα Γενικά Επιτελεία , σε γραφεία ανωτάτων χτυπάνε πολλά τηλέφωνα!

Όχι δεν είναι κυρίως “κυβερνητικά τηλέφωνα”! Γιατί όπως

έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές οι σημερινοί κυβερνώντες κάνουν τα δικά τους, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχουν τον “όγκο κόσμου” που πρέπει να “τακτοποιήσουν” γι΄αυτό και οι όποιες παρεμβάσεις τους δεν έχουν κάνει θόρυβο. Από την άλλη όμως η αξιωματική αντιπολίτευση που παραδοσιακά είχε τον “έλεγχο” , δείχνει να έχει ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον για τις κρίσεις. Η ΝΔ παρά το γεγονός ότι είναι στην αντιπολίτευση θέλει να ΄ χει λόγο στις κρίσεις σχεδιάζοντας το “κυβερνητικό της μέλλον”, όπως φαίνεται.

Γι’ αυτό και έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα στα “υψηλά” κλιμάκια της ιεραρχίας με στόχο να υπάρξει πίεση ώστε να γίνουν “όσο το δυνατόν πιο χαλαρές κρίσεις”. Θα έχει αποτέλεσμα η πίεση και θα έχουμ “σοφτ” κρίσεις; Σύντομα θα το διαπιστώσουμε.

Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε με ποια κριτήρια θα γίνουν αυτές οι κρίσεις. Θα παίξουν έστω κάποιο ρόλο τα προσόντα και οι ικανότητες όσων κρίνονται ή αρκούν τα τηλεφωνήματα;

The post Ποιοι πιέζουν και γιατί για “όσο το δυνατόν πιο χαλαρές κρίσεις” στις ΕΔ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα