«Πέφτουμε από τα σύννεφα» για την «επαφή» Ισραήλ-Τουρκίας; Δεν θα ΄πρεπε…

Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ισραήλ μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, την ίδια ώρα που ο Έλληνας ΥΕΘΑ βρίσκεται στο Ισραήλ, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Όμως πως να μην αιφνιδιάζονται οι Έλληνες πολίτες, όταν εδώ και πολλούς μήνες κάθε μέρα ακούνε από συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν αναλάβει να μεταδίδουν την κυβερνητική προπαγάνδα ότι «οι συμμαχίες και οι συμφωνίες που υπογράψαμε» έχουν αλλάξει τα πάντα στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής μας.

Το αφήγημα της «απομονωμένης Τουρκίας» και του «αδύναμου

Ερντογάν» ,πέρασε με επιμονή σ΄ ένα μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης που είχε κι έχει ανάγκη να ακούσει κάτι θετικό και αρνείται να πιστέψει ότι τα νέα δεν είναι τόσο ευχάριστα…

Κάπως έτσι φθάσαμε στο ναυάγιο του EastMed και ακόμη χειρότερα στην προώθηση σχεδίου από τις ΗΠΑ για αγωγό Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας…

Κάπως έτσι περιμέναμε βοήθεια από τα ΗΑΕ, αλλά αυτά «ρίχνουν» 10 δις επενδύσεις στην Τουρκία…

Η Ιταλία στην οποία δώσαμε πάρα πολλά με τη συμφωνία που υπογράψαμε για τις θαλάσσιες ζώνες, πρωτοστατεί για να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Η Άγκυρα μιλά με όλους, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να «τα φτιάξει» με τη Σαουδική Αραβία και η μόνη χώρα που μένει για να εξομαλύνει τις σχέσεις της Τουρκίας είναι η Αίγυπτος.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν πρέπει να μας ρίξει σε κατάσταση πανικού και κατάθλιψης. Αν έχουμε σχέδιο για το τι πρέπει και τι μπορούμε να κερδίσουμε από το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε.

Δυστυχώς όμως δε μπορεί να αγνοήσει κανείς ότι και σ΄ αυτά τα ζητήματα η διαχείριση τους γίνεται πρωτίστως με κριτήρια επικοινωνίας και με το βλέμμα στραμμένο…στις δημοσκοπήσεις και στην ευκαιρία των πρόωρων εκλογών. Το να δημιουργείς ψευδαισθήσεις στους πολίτες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ και πολλούς μήνες στα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής. Η ελληνική κυβέρνηση «φούσκωσε» τις θετικές κινήσεις που έκανε και στα δύο αυτά πεδία δημιουργώντας ένα κλίμα εφησυχασμού που δεν είναι σύμμαχος σ΄ όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σ΄ όσα φαίνεται να έρχονται , ειδικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

The post «Πέφτουμε από τα σύννεφα» για την «επαφή» Ισραήλ-Τουρκίας; Δεν θα ΄πρεπε… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα