«Πανηγυρίζουμε επειδή η Τουρκία αποφάσισε προσωρινά να μην μας απειλεί»; Πρέσβης ε.τ Δ. Καραϊτίδης

Ο πρέσβης ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης με την τεράστια εμπειρία του μας «αποκρυπτογραφεί» όσα δημόσια ειπώθηκαν ,μετά από τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας. Ο κ.Καραϊτίδης μας επισημαίνει τι είπε ο κ.Φιντάν. Οι λέξεις, έχουν μεγάλη σημασία στη γλώσσα της διπλωματίας και ο κ.Καραϊτίδης άκουσε αυτά που η Τουρκία λέει.

Το ερώτημα είναι αν τα ακούνε στην Αθήνα όσοι θα χειριστούν τον πολύ δύσκολο δρόμο του λεγόμενου «ελληνοτουρκικού

διαλόγου».

Ο κ.Καραϊτίδης που δεν είναι κατά του διαλόγου και της συνεννόησης επισημαίνει ότι το κόστος για να υπάρξουν αυτά τα δύο δεν μπορεί να είναι τα εθνικά συμφέροντα. Τα οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αναδείξουμε για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζει σε όσους υποστηρίζουν ότι «κάπου πρέπει να υποχωρήσουμε κι εμείς οι Έλληνες», ότι η Ελλάδα έχει ήδη υποχωρήσει πολύ σε πολλά. Θα είναι πιο χρήσιμο λέει ο κ.Καραϊτιδης να υπενθυμίσουμε παντού ποιος και γιατί έχει προκαλέσει τα προβλήματα στην περιοχή.

Προβληματίζεται από το σχεδόν πανηγυρικό κλίμα που διαμορφώνουν κάποιοι στην Αθήνα λες και βρεθηκε λύση . «Είναι λίγο παράδοξο να δίνουμε την εντύπωση ότι πανηγυρίζουμε επειδή η Τουρκία αποφάσισε να μην μας απειλεί», λέει ο κ.Καραϊτίδης.

Ο Δημήτρης Καραϊτίδης, πρέσβυς επί τιμή εντάχτηκε στη διπλωματική υπηρεσία το 1974, διατέλεσε μεταξύ άλλων και διευθυντής στα διπλωματικά γραφεία των Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, διπλωματικός σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά, ενώ υπήρξε και επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας μας στα Σκόπια την περίοδο 1991-1994.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Πανηγυρίζουμε επειδή η Τουρκία αποφάσισε προσωρινά να μην μας απειλεί»; Πρέσβης ε.τ Δ. Καραϊτίδης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανηγυρίζουμε, Τουρκία, Πρέσβης, Καραϊτίδης,panigyrizoume, tourkia, presvis, karaitidis