Πάνε και τη συντήρηση των Chinook για…outsourcing;

Τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΥΕΘΑ για την καθυστερημένη εμπλοκή των ΕΔ στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών προκαλούν ερωτήματα για τη συντήρηση των ελικοπτέρων Chinook.

Ο ΥΕΘΑ “παραπονέθηκε” ότι “οι επισκευάστηκες δυνατότητες μετά το 2017, με περισσότερα «Σινούκ», παρέμειναν οι ίδιες όπως ήταν και

πριν από τότε. Επίσης όταν αγοράζαμε καινούργια «Σινούκ», δεν αγοράζαμε κατά την προσφιλή συνήθεια των προηγούμενων και Συμβάσεις Εν Συνεχεία Υποστήριξης”. Στη δευτερολογία του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί και στην περίπτωση των Chinook …η μόδα του outsourcing που λέμε στα…ελληνικά. Να αναλάβουν δηλαδή τη συντήρηση τους ιδιώτες! Δυστυχώς τέτοιες απόψεις τις εκφράζουν πλέον δημοσίως ακόμη Αρχηγοί

“Φυσικά, εξετάζουμε δυνατότητες για να αυξηθεί η επισκευαστική δυνατότητα, αλλά και να αναθέσουμε έργο ενδεχομένως κι εκτός των δυνατοτήτων της Αεροπορίας Στρατού (που αυτή είναι επιφορτισμένη με τη συντήρηση των «Σινούκ») προκειμένου να έχουμε ακόμα περισσότερες διαθεσιμότητες σε ικανοποιητικά χρονοδιαγράμματα”, είπε ο ΥΕΘΑ. Συνεπώς φαίνεται ότι κάτι έχει στο μυαλό της η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που πρωτίστως θα έρπεπε να φροντίζει οι συντηρήσεις να γίνονται με μέσα των ΕΔ για λόγους που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εξήγηση.

Το θέμα της παραχώρησης συντήρησης των ελικοπτέρων έθιξε ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Τσίπρας:

“Ο Υπουργός, , προκάλεσε την αντιπολίτευση για μια νέα ερώτηση για τα ελικόπτερα Chinook όταν στα μέσα του Αυγούστου εξωθήθηκε σε παραίτηση ο υπεύθυνος για τα ελικόπτερα, διοικητής της Αεροπορίας Στρατού και όταν ο ίδιος ο Υπουργός, σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, είπε ότι εξετάζεται να γίνει outsourcing η συντήρηση ενώ επί δύο χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και προφανώς δεν έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια ανταλλακτικών. Δίνεται άλλη μια ευκαιρία για outsourcing έναντι προφανών παραλείψεων, όταν επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατεθεί για το έργο πυρόσβεσης 4 με 5 ελικόπτερα, κάτι που δεν επαναλήφθηκε τώρα καθώς πέταγε ένα και, μετά την κρίσιμη περίοδο, προστέθηκε και δεύτερο” ,αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γ.Τσίπρας.

Το βίντεο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Τσίπρα βρίσκεται εδώ. 

The post Πάνε και τη συντήρηση των Chinook για…outsourcing; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα