Ούτε τα προσχήματα! Η Τουρκία κατηγορεί Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία ότι «κακομεταχειρίζονται μετανάστες»!

Η Τουρκία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της παρεμβαίνει στην μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Πολωνίας. Κρίση στην οποία η Άγκυρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού μέσω Τουρκίας προωθούνται οι μετανάστες!

Στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «με λύπη βλέπουμε ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά την παράνομη διέλευση πολιτών τρίτων χωρών στο έδαφος των συμμαχικών μας χωρών, Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία, μέσω των εδαφών της Λευκορωσίας και αφήνονται σε σκληρές συνθήκες στα σύνορα.

Αυτό

το πολυδιάστατο ζήτημα μπορεί να φθείρει το διεθνές σύστημα προστασίας που προέρχεται από τη Σύμβαση για το Καθεστώς των Προσφύγων…

Φιλοξενώντας τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων τα τελευταία 10 χρόνια, η Τουρκία παρέχει πλήρη υποστήριξη στους συμμάχους της, ως χώρα που κατανοεί τις προκλήσεις στις οποίες έχουν εκτεθεί η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία.

Από την άλλη πλευρά, αρνούμαστε να μας παρουσιάζουν ως μέρος ενός προβλήματος στο οποίο η Τουρκία δεν συμμετέχει. Επιπλέον, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμη η στοχοποίηση μιας παγκόσμιας εξέχουσας εταιρείας όπως η Turkish Airlines, παρόλο που οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα κοινοποιούνται με διαφάνεια.

Η Τουρκία τονίζει τη σημασία της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων σε κάθε περίπτωση και καλεί τη διεθνή κοινότητα να είναι υπεύθυνη και συνετή απέναντι σε αυτό το θέμα. Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιλύσουν αυτό το ζήτημα με μέτρο και εμείς, ως Τουρκία, τονίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε απαραίτητη υποστήριξη για να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα».

Όλες οι ειδήσεις

Το ΝΑΤΟ όπως το βλέπει ο Έλληνας ΥΕΘΑ απλά δεν υπάρχει!

«Κατάσταση λογοκρισίας»…Πως η κυβέρνηση «περιορίζει» την έκφραση άποψης σε ΜΜΕ και διαδίκτυο

Ακάρ: Η Κύπρος δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες

Τουρκική «απαγόρευση» για ελληνική άσκηση στο Καστελλόριζο και όργια με UAV στο Αιγαίο

The post Ούτε τα προσχήματα! Η Τουρκία κατηγορεί Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία ότι «κακομεταχειρίζονται μετανάστες»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ούτε, Τουρκία, Πολωνία Λιθουανία, Λετονία,oute, tourkia, polonia lithouania, letonia