Ουκρανική αντεπίθεση με στόχο τη Χερσώνα

Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν αντεπίθεση στη νότια περιοχή Χερσώνα, δήλωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

«Σήμερα ξεκινήσαμε επιθετικές ενέργειες σε διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Χερσώνα», δήλωσε η εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης της Ουκρανίας, Νατάλια Χουμενιούκ.

Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα επίθεση, αλλά είπε ότι τα πρόσφατα πλήγματα της Ουκρανίας στις νότιες οδικές επιμελητείες της Ρωσίας «αδυνάτισαν αναμφισβήτητα τον εχθρό».

Ο

πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy, πρόσθεσε σε ομιλία τη Δευτέρα το απόγευμα: «Αν θέλουν να επιβιώσουν, είναι καιρός ο ρωσικός στρατός να φύγει. Οι κατακτητές να ξέρουν: θα τους διώξουμε μέχρι τα σύνορα. Στα σύνορά μας, η γραμμή των οποίων δεν έχει αλλάξει»

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς περιέγραψε την αντεπίθεση ως «σχεδιασμένη αργή επιχείρηση για να «αλέσει» τον εχθρό». Σε ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram, ο Αρέστοβιτς είπε: «Δεν παλεύουμε για επιδείξεις και φράσεις υψηλού προφίλ ως εχθροί. Παλεύουμε για έναν σκοπό. Και αυτό το πράγμα θέλει χρόνο και προσπάθεια. Επομένως, να είστε υπομονετικοί. Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι πολύ γρήγορη, αλλά θα τελειώσει με την τοποθέτηση της ουκρανικής σημαίας σε όλους τους οικισμούς της Ουκρανίας».

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν διαρρήξει τις ρωσικές άμυνες σε αρκετούς τομείς της πρώτης γραμμής κοντά στην πόλη Χερσών, ισχυρίστηκε ο σύμβουλος του Ζελένσκι. Ο Oleksiy Arestovych είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν επίσης τα πορθμεία στην περιοχή Kherson που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να τροφοδοτήσει το ρωσικά κατεχόμενο έδαφος στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Μια άλλη ουκρανική στρατιωτική πηγή είπε στο CNN ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ανακτήσει τέσσερα χωριά κοντά στην πόλη Χερσώνα αφού διέλυσαν την πρώτη γραμμή σε τρία σημεία, με κύριο «στόχο» τη Χερσώνα. Η επιχείρηση ξεκίνησε με σφοδρό βομβαρδισμό ρωσικών θέσεων, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή, ανέφερε η πηγή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν τα πυρά πυροβολικού στο νότο, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αρκετές ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αύξησαν τις βολές του πυροβολικού σε τομείς πρώτης γραμμής σε όλη τη νότια Ουκρανία νωρίς τη Δευτέρα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελευταία του έκθεση. Ουκρανικά πλήγματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας συνεχίζουν επίσης να διακόπτουν τον ρωσικό ανεφοδιασμό.

Ένα ουκρανικό μπαράζ ρουκετών άφησε την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Nova Kakhovka στην περιοχή Kherson χωρίς νερό ή ρεύμα, δήλωσαν αξιωματούχοι της τοπικής αρχής που διορίστηκε από τη Ρωσία στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η πόλη βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά της πόλης Kherson.

The post Ουκρανική αντεπίθεση με στόχο τη Χερσώνα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα