Ουκρανία: Βίντεο με ρωσικό πύραυλο που ισοπεδώνει πολιτιστικό κέντρο

ουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, τραυματίστηκαν όταν ρωσικός πύραυλος «ισοπέδωσε» πρόσφατα ανακαινισμένο πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή Λοζοβάγια, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Ζαμπάτσα, αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο Interfax, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά δεν υπήρξαν θάνατοι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έγραψε στο Telegram πως «ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το σπίτι του πολιτισμού που μόλις είχε ανοικοδομηθεί. Επτά θύματα, ανάμεσά τους ένα εντεκάχρονο παιδί» συνοδεύοντας το μήνυμά του με

βίντεο που δείχνει μια ισχυρή έκρηξη να ισοπεδώνει το κτίριο και πυκνός καπνός να υψώνεται από το σημείο, ενώ δύο αυτοκίνητα περνούσαν από εκεί.

The Palace of Culture in the #Kharkiv region was hit by a missile

According to preliminary information, 7 people were wounded, including an 11-year-old child, according to Victor Zabashta, director of the Center for Emergency Medical Care. pic.twitter.com/3Iwc71Oj1e

— NEXTA (@nexta_tv) May 20, 2022

«Οι κατακτητές θεωρούν τον πολιτισμό, την παιδεία και την ανθρωπότητα ως εχθρούς τους. Και δεν φείδονται πυραύλων που εκτοξεύουν εναντίον αυτών», κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, η κατάσταση στο μέτωπο παρέμεινε «τεταμένη» σήμερα και «δείχνει σημάδια επιδείνωσης». «Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν σφοδρά σε όλη τη γραμμή επαφής και προσπαθούν να πλήξουν το πυροβολικό βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

The post Ουκρανία: Βίντεο με ρωσικό πύραυλο που ισοπεδώνει πολιτιστικό κέντρο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα