Ουκρανία: Βίντεο από την επίθεση στο Ντνίπρο

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι στη 16η μέρα με εκρήξεις να αναφέρονται σε απομακρυσμένες πόλεις της Ουκρανίας από το πρωί της Παρασκευής.

Η ουκρανική τηλεόραση ανέφερε εκρήξεις στο Λούτσκ στα βορειοδυτικά της χώρας καθώς και στο Ντνίπρο – πόλη της ενδοχώρας κοντά στον ποταμό Δνείπερο και σημαντικό προπύργιο στην κεντροανατολική Ουκρανία. Είναι η πρώτη φορά που αυτές οι πόλεις γίνονται στόχος επιθέσεων.

Αναφέρεται επίσης κινητικότητα στη στρατιωτική φάλαγγα έξω από το Κίεβο ενώ οι Ρώσοι περικύκλωσαν Χάρκοβο και Τσέρνιγκοφ.

Παράλληλα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη.

Η επίθεση στο Ντνίπρο

Στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής βομβαρδίστηκαν περιοχές όπου -κατά τους Ουκρανούς χτυπήθηκαν άμαχοι- με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με την Ουκρανική πυροσβεστική.

Момент ракетного удара по Днепру. pic.twitter.com/rxhbamj1JY

— Donetsk2022 (@donetsk2022) March 11, 2022

Наслідки авіаудару у Дніпрі — відео від ДСНС pic.twitter.com/ECwKqtDkMv

— hromadske (@HromadskeUA) March 11, 2022

Μόσχα: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν τη Βολνοβάχα

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την ουκρανική πόλη Βολνοβάχα που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η Βολνοβάχα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου προς τη Μαριούπολη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

The post Ουκρανία: Βίντεο από την επίθεση στο Ντνίπρο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα