“Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα”- Η απάντηση του Κ.Φράγκου στον επιχειρηματία Δημήτρη Δάφνη

Η απάντηση του συνεργάτη μας κ. Κων Φράγκου στην αήθη επίθεση εναντίον του από τον κ. Δημ. Δάφνη, επιχειρηματία στο χώρο Συντήρησης Ελικοπτέρων.

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…
(Λαϊκό Ζαμπέτα – Μητσάκη)
Ου πολλώ δέω χάριν, ω Βουλή, τω κατηγόρω…
Λυσίας (Περί Αδυνάτου)

Πριν αρχίσω οφείλω να ζητήσω συγγνώμη

από τους φίλους που με διαβάζουν γιατί επιχειρώ ν’ αμυνθώ σε μια αήθη επίθεση. Να τους καταστήσω κοινωνούς σε μια ανούσια και κωμική υπόθεση αποθέωσης της παράνοιας.
Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να το κάνω γιατί δεν μπορώ ν’ ανεχθώ το «λούσιμο» με βοθρολύματα που μου έκανε, ευγενέστατα, ο κ. Δημ. Δάφνης, χωρίς λόγο και αιτία. Θα έδειχνα, αν δεν το έκανα, ισοπεδωμένος και τρομοκρατημένος, υποκύπτων σε πιέσεις κρατούντων στο χώρο, να το βουλώσω και να ασχολούμαι με θέματα που δεν τους ενοχλούν.
Ας πιάσουμε, όμως, την καλούμπα από την αρχή.
Την 3 Αυγούστου 21 ο βετεράνος δημοσιογράφος στο χώρο των εξοπλισμών και ούχι μόνο, κ. Δήμος Βερύκιος, επετέθη, δριμύτατα, κατά του κ. Δάφνη, σε πολλούς τομείς που τον αφορούν, προσωπικά, κομματική πορεία, σχέσεις με εξουσία, Πρέσβεις κ.λπ. Ένα τμήμα του «στόχου» υπήρξε η δραστηριότητα του κ. Δ.Δ., ιδιοκτήτη της εταιρείας AERO SERVICES , που αφορά στην υποστήριξη των Ε/Π PUMA και R-60 των Ε.Δ.
Μ’ εντυπωσίασε ο τόνος της επίθεσης. Απ’ όσα εγράφησαν ΟΥΔΕΝ γνώριζα , ούτε τα της κομματικής πορείας τον κ. Δάφνη.
Επειδή οι υπαινιγμοί και κατηγορίες συμπεριέλαβαν την συντήρηση κρατικών Ε/Π προσδοκούσα αντίδραση του ΥΕΘΑ γιατί το Υπουργείο συνεργάζεται με τον κ. Δάφνη. Έπρεπε να τον καλύψει, εφόσον ο κ. Βερύκιος λάνθανε, διότι ο επιχειρηματίας είναι συνεργάτης του, έχει υπογράψει μαζί του συμβάσεις τις οποίες δεν πρέπει κανείς να τις αμφισβητήσει.
Πέρασε ένας μήνας, ο καυτός κυριολεκτικά, Αύγουστος και ούτε ο καταγγέλλων επανήλθε, ούτε ο θιγόμενος απάντησε και ούτε το ΥΕΘΑ συγκινήθηκε Είναι μεσάνυχτα κι’ όλη φύσις ησυχάζει… όπως έλεγε το προπολεμικό άσμα.
Πήρα τότε την πρωτοβουλία, επιλέγοντας μόνο 2-3 σημεία των καταγγελτικών κειμένων που αφορά στα ελικόπτερα. Εξοπλισμούς, εθνική Άμυνα, αποτροπή, αλλά και τον φορολογούμενο πολίτη να κάνω μερικά ερωτήματα χωρίς να υιοθετήσω τίποτα και τονίζοντας ότι πιθανόν να πρόκειται για παραφιλολογία ή μπουρδολογία (εδώ, δίκαια, θα παραπονεθεί ο κ. Βερύκιος)

Για του λόγου το αληθές παραθέτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ το κείμενό μου (με βάση την καταγγελία):
Αν, λέμε αν, το 2016 η ΑΕRO SERVICES χάνει την επισκευαστική εξουσιοδότηση από την EUROCOPTER (κατασκευαστική) Ε/Π PUMA) πως της ανατίθενται συντηρήσεις κρατικών PUMA;
Τι συνέβη, επακριβώς, το 2017, με ποιες διαδικασίες έγινε νέα ανάθεση;
Το 2018 ανανεώνεται η σύμβαση συντήρησης Ε/Π PUMA Πυροσβεστικής και Αστυνομίας μέσω NSPA. Ακολούθησαν οι νόμιμες διαδικασίες; Καταγγέλλεται πως όχι. Τι συμβαίνει;
Έγινε, το 2018, εσπευσμένως, η αγορά τεσσάρων (4) +2 option υπερσύγχρονων Ε/Π Μ60 ROMEO. Αγοράσθηκαν με την προοπτική να «καθίσουν» πάνω σε νέες φρεγάτες των οποίων η σύμβαση απόκτησης υπολογιζόταν σε 3-4 μήνες. Σήμερα το θέμα των φρεγατών είναι αόρατο και ομιχλώδες. Τα Ε/Π θα επιχειρούν πάνω από γηραιές φρεγάτες; Υπάρχει ένα θέμα όμως που είναι σοβαρότερο. Όπως καταγγέλλεται, προσωπικά δεν ορκίζομαι, η σύμβαση των Μ60 περιλαμβάνει όρο ότι τα Ε/Π θα συντηρηθούν από την ιδιωτική AERO SERVICES που υποτίθεται, την έχει ελέγξει και εγκρίνει η LOCKHEED.
Καταγγέλλεται, όμως, ότι το ΠΝ διαθέτει υπερσύγχρονο Κέντρο Συντήρησης Ε/Π στην περιοχή Κοτρώνι. Γιατί, λοιπόν, η συντήρηση δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στο ΠΝ; Προσθέτω και κάτι άλλο, καταπληκτικό. Το ΠΝ χρηματοδότησε τη AERO SERVICES να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό για την συντήρηση των Μ-60!! Κουφά, τρελά πράγματα, φοβερές καταγγελίες ή παραφιλολογία ή μπουρδολογία;
Τι έκανε ο κ. Υπουργός Άμυνας όταν τα διάβασε αυτά; Πέρασε ένας μήνας και δεν είδα αντίδραση. ΟMERTA; Άστους να λένε, θα κουρασθούν και θα το βουλώσουν;
Βλέπετε εσείς ίχνος συκοφαντίας εκ μέρους μου προς τον κ. Δάφνη;
Το κείμενό μου αυτό εξόργισε ταμάλα τον κ. Δ.Δ. και μου απέστειλε ένα μήνυμα – χλαπάτσα, στα μούτρα μου, κατηγορώντας με ως όργανο πληρωμένων κονδυλοφόρων, επαγγελματιών δολοφόνων, χρηματοδοτών δολοφόνων χαρακτήρων. (ΣΣ όπως τα γράφω) ζητώντας μου, εκ κατακλείδι, να αποσύρω πάραυτα το δημοσίευμα, ζητώντας, παράλληλα, συγγνώμη γονυπετής, ομολογώντας ότι πρόκειται περί έντονου συκοφαντικού και ανυπόστατου κατηγορητηρίου.
Έμεινα εμβρόντητος. Δεν ήξερα τι να υποθέσω. Οι ζέστες, η δύσκολη εποχή της πανδημίας, οι απειλές του Ερντογάν;
Τον πήρα τηλέφωνο. Έγινε η παρακάτω συζήτηση (grosso modo)
Αγαπητέ Δημήτρη, διάβασες καλά το κείμενο; Είναι απολύτως ουδέτερο. Προς τι η οργή σου και η απόδοση μομφής ότι είμαι ενεργούμενο ενός σατανικού οργανισμού που θέλει να σε εξοντώσει. Ποιοι είναι οι δολοφόνοι κ.λπ. κ.λπ. Σου έδωσα την ευκαιρία να δώσεις μια ωραία απάντηση με πλατφόρμα το έγκυρο MILITAIRE και εσύ με καθυβρίζεις;
Να ανακαλέσεις αμέσως και να ζητήσεις συγγνώμη. Πρόκειται περί κατάπτυστων συκοφαντιών.
Θα το κάνω, στο ορκίζομαι. Στείλε μου όμως μερικές αράδες διάψευσης.
Όχι, να αρκεστείς στην προφορική μου διαβεβαίωση. Δεν θ’ αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφας.
Θέλεις δηλ., να αποδείξω εγώ ότι δεν είσαι ελέφας χωρίς κανένα στοιχείο, έστω μια ολιγόλογή γραπτή διάψευση;
Σου φθάνει η προφορική. Άμεση ανάκληση, κατέβασμα του κειμένου και συγγνώμη.
Δημήτρη, είναι γνωστό ότι δεν είμαι καλός στα προφορικά. Μόνο στα γραπτά τα καταφέρνω. Παρακαλώ στείλε μου ένα κειμενάκι. Γιατί αν το κάνω όπως «διατάσσεις» θα πρέπει να αποσυρθώ, γενικά, από την πιάτσα, το MILITAIRE κ.λπ., και να εγκλεισθώ στη Μονή Εσφιγμένου από την ξεφτίλα που θα υποστώ.
Θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη!
Ο κ. Δ.Δ. άφησε να περάσουν 12 ημέρες για να ρίξει επί της ευμεγέθους κεφαλής μου ένα οχετό 2 ½ πυκνογραμμένων σελίδων από τις οποίες οι δύο, ναι οι δύο, δεν αφορούν καθόλου το δικό μου κείμενο. Διερωτώμαι μήπως το γράμμα αυτό έπρεπε να το στείλει στον κ. Βερύκιο με κοινοποίηση σε μένα; Κύριε Ελέησον!!

Το τι γράφει στη μισή σελίδα που απομένει, δεν περιγράφεται! Παρακαλώ, κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε. Κατ’ αρχήν με δυσφημεί αποκαλώντας με «δημοσιογράφο» δηλ. δημοσιογράφο μαϊμού. Αγνοεί, ο νεόκοπος κ. Δ.Δ. ότι επί 30ετία έχω γράψει ιστορία καθαρότητας και εντιμότητας στα αμυντικά στις σελίδες ΝΕΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ΠΟΝΤΙΚΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟΥ, MILITAIRE. Κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε τα κείμενά μου. Με κατηγορεί ότι εκτελώ εντολές σατανικών οργανώσεων, δολοφόνων σωμάτων και ψυχών. Και δεν ξέρω τι άλλο.
Δεν κατονομάζει τίποτα όμως, αοριστολογίες. Σαβούρα και βατόμουρα κι’ όποιον πάρει ο χάρος.
Ο «δημοσιογράφος» όμως εξέδωσε τρία βιβλία – best sellers (Αμύνεσθαι… περί πάρτης, Η λεηλασία της Άμυνας, Έγκλημα το Πεντάγωνο) που κατονομάζει ένα προς ένα τους κακοποιούς.

Τον πληροφορώ δε ότι όσον αφορά στα ελικόπτερα έχω αναλύσει λεπτομερώς τις δεξιότητες των κρατούντων προς λεηλασία των εξοπλισμών και δαπανών, επικαλούμενοι την πατρίδα. (…. Ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ και ΝΗ -90, ΑΩ των προηγούμενων κ.λπ.) Γνωρίζω τις συμβάσεις τους περισσότερο από τον καθένα
Και κάτι το χειρότερο: Αφήνει υπαινιγμό ότι είμαι «πουλάκι ταϊζόμενο που κελαηδάει» πως τα «πιάνω». Εσύ κ. Δ.Δ. όταν σε στήριξα με πάθος στο θέμα των Ε/Π της Ισπανίας, όταν προ τριμήνου σου έπλεξα το εγκώμιο για την επιτυχία σου στην συντήρηση των S-70, μήπως μου έχωσες 2.3000€ στο χέρι και δεν το πήρα χαμπάρι;
Να πω αιδώς, ντροπή, είναι λίγο.
Μήπως έχεις πληροφορίες ότι τα έχω πιάσει από την L-M, από την INTRACOM, την SUNLIGHT; Μήπως από τον οίκο ROTA που διαφήμιζα την DEFEA, μήπως το κοινό μας φίλο, πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ, έντιμο κ. Τ. Ροζολή, που στηρίζω και κραυγάζω υπέρ της εγχώριας Βιομηχανίας;
Κάτι θα είχα ακούσει, δεν μπορεί. Εσείς οι μεγαλοπαράγοντες των εξοπλισμών τα λέτε μεταξύ σας.
Διαμαρτύρεται επίσης ο κ. Δ.Δ. ότι άφησα υπονοούμενα εις βάρος του αναφέροντας το τσιτάτο του Άγγλου Johnson «Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων». Δεν μελέτησε το κείμενο καλά. Το σόφισμα αφορά το σύνολο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, των εμπλεκόμενων στους εξοπλισμούς. Είναι παλιό χούι του Έλληνα. Είχε προηγηθεί ο μεγάλος Ροΐδης (1896) που έγραψε «Έκαστος τόπος έχει τις πληγές του. Η Αγγλία τας ομίχλας, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμό.
Σας χαιρετώ κ. Δημήτρη Δάφνη. Όχι, εγώ δεν θα σας μηνύσω για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση. Δεν το καταδέχομαι. Να είσθε καλά και όπου βρίσκετε εύκολο να δίδετε διαταγές και να απειλείτε. Συγγνώμη που δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις σας.
Υ.Γ. 1. Διερωτώμαι ξανά, αφού τα 4/5 της επιστολής του αναφέρεται στα καταγγελλόμενα από τον ιστότοπο iefimerida γιατί απεύθυνε την επιστολή στον κ. Καρβουνόπουλο και όχι στον προαναφερόμενο ιστότοπο.
2. Οι δολοφόνοι ψυχών, οι εγκληματίες θα μείνουν ανώνυμοι;

The post “Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα”- Η απάντηση του Κ.Φράγκου στον επιχειρηματία Δημήτρη Δάφνη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα