Οργή για το έγκλημα πολέμου με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα!Fake news από το Ισραήλ

Το Ισραήλ προσπαθεί να πείσει ότι δεν βομβάρδισαν δυνάμεις του νοσοκομείο στη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, αλλά τα όσα λέει δεν πείθουν κανένα!Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις υποστήριξαν ότι  «από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου όταν χτυπήθηκε.Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο», αναφέρει η ισραηλινή πλευρά. Για να πείσου έδωσαν στη δημσοιότητα  σχετικό βίντεο. Λίγη ώρα αργότερα αναγκάστηκαν να το διαγράψουν . Η διεθνής κατακραυγή τους ανάγκασε. Η εφημερίδα  New York Times, αποδόμησε πλήρως τους ισραηλινούς ισχυρισμούς.

IDF Spokesperson RAdm. Daniel Hagari confirms: Islamic Jihad is responsible for the rocket that hit the hospital in Gaza. pic.twitter.com/Tssfl5M7Ew

Israel Defense Forces (@IDF) October 17, 2023Το βίντεο των Ισραηλινών έδειχνε ένα μπαράζ ρουκετών να εκτοξεύονται, με έναν να φαίνεται να βγαίνει εκτός πορείας σε καθοδική τροχιά, ακολουθούμενη από το φλας μιας προφανούς έκρηξης.Και οι δύο λογαριασμοί (επίσημοι του Ισραήλ) επεξεργάστηκαν τις αναρτήσεις τους αφού ο Άρικ Τόλερ, δημοσιογράφος της ομάδας επαλήθευσης video και εικόνων των New York Times, αμφισβήτησε τις χρονικές σημάνσεις στο βίντεο.Αυτές οι χρονικές σημάνσεις έδειχναν ότι το βίντεο καταγράφηκε τουλάχιστον 40 λεπτά μετά την πρώτη δημόσια αναφορά της έκρηξης στο νοσοκομείο, είπε ο Τόλερ.

The post Οργή για το έγκλημα πολέμου με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα!Fake news από το Ισραήλ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα