“Ολα τα λεφτά” για τα F-16! Οι αγοραστές από τα Εμιράτα και τρίτη επιστολή της Boeing στον Καμμένο

“Ολα τα λεφτά” γύρω από την υπόθεση των F-16,που είναι χωρίς αμφιβολία η πιο “καυτή” αυτή τη περίοδο στο χώρο των ελληνικών εξοπλισμών. Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επιθεωρούν τα F-16 Block 30 που θέλουν να αγοράσουν. Από προχθές ομάδα αεροπόρων από τα ΗΑΕ βρίσκεται στο Βόλο και βλέπει τα αεροσκάφη που είναι προς πώληση. Μέχρι στιγμής όλα φαίνεται ότι πάνε καλά.

Στο ΥΠΕΘΑ και στη ΓΔΑΕΕ

αναμένουν από τη Lockheed Martin μια απάντηση που θα δώσει ίσως μια “γεύση” για το τι τιμές θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι τα μέσα Φαβρουαρίου. Η απάντηση αυτή αναμένεται από αύριο μέχρι και τις 10 του μήνα.

Όμως χωρίς αμφιβολία η εξέλιξη που προκαλεί συζητήσεις είναι η νέα επιστολή που έστειλε η Boeing στον ΥΕΘΑ στις 27 Νοεμβρίου. Είναι η τρίτη στη σειρά επιστολή με την οποία η Boeing δίνει το περίγραμμα της δικής της πρότασης για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο επιστολές της εταιρείας προς τον Πάνο Καμμένο και είχε οριστεί ραντεβού, που δεν έγινε μετά από την υπενθύμιση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που έλεγε πως εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για διακρατική συμφωνία δεν μπορεί άλλη ιδιωτική εταιρεία πλην αυτής που ονομάζεται στην διακρατική να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.

Η Boeing φαίνεται ότι θα επιμείνει και είναι πολύ πιθανό να κάνει την παρουσίαασή της όχι στην πολιτική ηγεσία όπως είχε προγραμματιστεί ,αλλά στην ηγεσία του ΓΕΑ. Ακόμη κι αυτή η παρουσίαση όμως για κάποιους είναι “παράτυπη” με βάση τα όσα προβλέπονται περί διακρατικής.

Η Boeing φαίνεται ότι καιροφυλακτεί σε περίπτωση που η υπό συζήτηση συμφωνία με την Lockheed Martin κάπου “κολλήσει”. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά,αλλά με όλο το προτεινόμενο “πακέτο” της αναβάθμισης.

Υπάρχουν κι αυτοί που λένε πως ο αμερικανικός ανταγωνισμός βολεύει την ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που θελήσει να “πετάξει την μπάλα” στην εξέδρα.

The post “Ολα τα λεφτά” για τα F-16! Οι αγοραστές από τα Εμιράτα και τρίτη επιστολή της Boeing στον Καμμένο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα