Όλα όσα είπε ο Καμμένος για τα Σκόπια στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ

Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του,αφορούσε το θέμα των Σκοπίων. Μιλώντας ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο Π.Καμμένος είπε πως “είναι ώρα να λυθεί το θέμα των Σκοπίων” ,επισημαίνοντας ότι αν έρθει στο τραπέζι

λύση που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία με οποιονδήποτε προσδιορισμό ,θα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Όλα όσα είπε στην ομιλία του ο Καμμένος για τα Σκόπια:

Ζήτησα σε αυτή την πολιτική μας συνάντηση να ξεκαθαρίσουμε μαζί και το θέμα που αφορά την επικαιρότητα, το Σκοπιανό. Γιατί αυτή τη στιγμή εκτός από τον άξονα σταθερότητας που δημιουργούμε προς το Νότο, η Ελλάδα καλείται παράλληλα να παίξει ένα σημαντικότατο ρόλο προς το Βόρεια, προς τα Βαλκάνια.

Ήδη έχουμε δημιουργήσει μαζί με την Κύπρο διμερείς και τριμερείς σχέσεις με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Έχουμε δέσει πάλι τις σχέσεις μας με τη Σερβία καταφέρνουμε να συμφωνήσουμε με την Αλβανία σε σχέση με την ΑΟΖ και η Ελλάδα μετατρέπεται σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων.

Είναι λοιπόν η ώρα να λυθεί και το θέμα των Σκοπίων. Θα πρέπει να καταλάβουν οι βόρειοι γείτονές μας ότι η μόνη τους ελπίδα είναι να δεχθούν μία λύση η οποία δεν θα πληγώνει την Ελλάδα. Η μόνη τους πόρτα για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι να έρθουν δίπλα μας για να τους βοηθήσουμε, να τους παρέχουμε ασφάλεια και επενδύσεις. Σε αυτή τη νέα αρχή της Ελλάδας να είναι κοντά.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα. Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας…

…Από το συνέδριό μας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπαμε ότι δεν υποχωρούμε από τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και βεβαίως ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» είναι και το «new» Μακεδονία, και το «upper» Μακεδονία και το «κάτω» Μακεδονία και το «πλάι» Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Επιθυμούμε λύση ναι, και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε, αλλά υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε, όπως το «Βαρντάρσκα» και το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός που είχαν πριν αρχίσουν οι ιστορικές τους ανατροπές.

Και επειδή πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, θέλω να κάνω μία ιστορική αναφορά και να ξεκαθαρίσουμε και τη θέση μας σχετικά με το Βουκουρέστι και τα υπόλοιπα.

Αυτή η ιστορία του ονόματος ξεκίνησε με την Τσαρική Ρωσία που επεδίωξε με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878 να παραχωρηθούν στη Βουλγαρία τα εδάφη της Μακεδονίας και Θράκης, τότε υπό Οθωμανική κατοχή, συνεχίστηκε με τη Σοβιετική Ένωση η οποία το 1924 ζήτησε από τα Κομμουνιστικά Κόμματα των Βαλκανίων να βοηθήσουν στη δημιουργία «ενιαίας και ανεξαρτήτου Μακεδονίας και Θράκης». Συνεχίστηκε με τους Βούλγαρους με τις εθνοκαθάρσεις του 1913 και 1943 και ολοκληρώθηκε με τον Τίτο το 1944 που αναγνώρισε την περιοχή του Βαρδάρη ως μία από τις έξι Δημοκρατίες της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας με το όνομα «Μακεδονία».

Σημειωτέον ότι το 1934 το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας με απόφασή του δεν αναγνώριζε την ύπαρξη ίδιας Μακεδονικής Εθνότητας, ενώ το 1940 υπό τον Τίτο δέχθηκε ότι είναι χωριστό έθνος τα Βαλκάνια. Το 1956 η Ολομέλεια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας, βλέποντας ότι η Γιουγκοσλαβία κερδίζει το παιχνίδι αλλάζει πολιτική και αποφασίζει ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, γλώσσα και ιστορία και επίσης ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στο Πιρίν, το δε 1922 αναγνώρισε πρώτα από όλες τις χώρες τα Σκόπια ως κράτος και όχι ως έθνος που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, πολιτισμό και ταυτότητα.

Παρήλθαν 27 χρόνια και το 1990 που άρχισε η διμερής διαπραγμάτευση, και μετέπειτα, οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το όνομα των Σκοπίων, η χώρα μας είχε στην δική της διαπραγματευτική φαρέτρα την απόφαση του 1992, των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είναι και η επικυρωμένη απόφαση που ισχύει ακόμα και σήμερα και βεβαίως την απόφαση της Λισαβόνας του ιδίου έτους των Αρχηγών Κρατών των Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ότι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα δεν θα αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του στην ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.

Η πολιτική λοιπόν ηγεσία της χώρας μας αντί να στηριχθεί στο αυταπόδεικτο, τουτέστιν ότι η Μακεδονία ανήκει στην ελληνική ιστορία και στον πολιτισμό και ως εκ τούτου το όνομα Μακεδονία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους, εναπόκειται στα Σκόπια να βρουν όποιο άλλο όνομα θέλουν, παρουσίασε ένα πολιτικό ερασιτεχνισμό.

Ξεκίνησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εμφανίστηκε ως Μακεδονομάχος υπογράφοντας συμφωνία με τον όρο Μακεδονία, ο Σαμαράς έκανε την πρώτη προδοσία στο όνομα της Μακεδονίας.

Ερασιτεχνισμό εν συνεχεία υπέδειξε στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητος της 16ης Δεκεμβρίου 1991 και βεβαίως το μεγάλο έγκλημα έγινε το 1995 στην Ενδιάμεση Συμφωνία. Θα σας θυμίσω ότι τότε ως βουλευτής εκλεγμένος στη Β’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία κατήγγειλα ως προδότη τον Σημίτη για την Ενδιάμεση Συμφωνία. Γιατί η Ενδιάμεση Συμφωνία ήταν αυτή η οποία έδωσε το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, βάζοντας το «πρώην» στο «Γιουγκοσλαβική» και όχι στο «Μακεδονίας».

Η προδοσία την οποία έκανε η κυβέρνηση Σημίτη το 1995 και συνεχίστηκε με διάφορες άλλες υπογραφές τύπου Γιώργου Παπανδρέου ήρθε να επιλυθεί το 2007. Γιατί λέμε ότι επιμένουμε στην απόφαση και στην πολιτική του Βουκουρεστίου; Διότι η πολιτική του Βουκουρεστίου «erga omnes», δηλαδή χρήση για όλους τους σκοπούς, δεν περιλαμβάνει πουθενά τον όρο «Μακεδονία», όπως περιγράφει η κ. Μπακογιάννη, αλλά όπως ο Κώστας Καραμανλής βεβαίωσε τη Βουλή των Ελλήνων στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Άρα, λοιπόν, το Βουκουρέστι δεν είναι το Βουκουρέστι που έχει στο μυαλό της η κ. Μπακογιάννη, αλλά το Βουκουρέστι που σχεδίασε ο Κώστας Καραμανλής βάζοντας βέτο στην πολιτική της κ. Μπακογιάννη.

Και ερχόμαστε τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να δούμε τι μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα Σκόπια. Αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύεται και προσωπικά επαναλαμβάνω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά – ο οποίος απέδειξε με το Κυπριακό ότι όταν ήρθε η στιγμή δεν δέχτηκε σχέδιο Ανάν -να διαπραγματευτεί όνομα το οποίο δεν θα φέρει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» αλλά θα φέρει το οποιοδήποτε όνομα θέλουν αυτοί στα Σλαβικά και δεν θα περιλαμβάνει την Μακεδονία είτε αυτή λέγεται άνω, είτε λέγεται κάτω, είτε λέγεται πάνω, είτε λέγεται νέα.

Μπορούν να δεχθούν μια τέτοια λύση, γιατί αυτή είναι ο μονόδρομός τους και βεβαίως εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεσμευόμαστε ότι από τη μία πλευρά θα στηρίξουμε την κυβερνητική πλειοψηφία, από την άλλη, όμως, αν υπάρξει λύση στην οποία εμείς δεν συμφωνούμε θα ζητήσουμε την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και εκεί θα διαφωνήσουμε επισήμως με οποιαδήποτε ονομασία περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Επειδή όμως βλέπω τη Νέα Δημοκρατία και αναρωτείται εγώ τους ρωτάω πλέον ευθέως: με ποια απόφαση είναι; Με το Βουκουρέστι του Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή με το Βουκουρέστι της κ. Μπακογιάννη και κάποιων επιχειρηματιών που προκειμένου να γίνει συμφωνία λένε «παραδώστε τα πάντα» και δέχονται και τη «νέα Μακεδονία» και την «πάνω Μακεδονία» και την «κάτω Μακεδονία».

Εμείς δεν έχουμε το πρόβλημα, το έχουν εκείνοι. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και από αυτή την αίθουσα σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο θα ζητήσω τελειώνοντας να βγει ένα ψήφισμα επιβεβαίωσης των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Να είστε σίγουροι ότι όποτε χρειάστηκε, σε οποιαδήποτε φάση της κυβερνητικής σύμπλευσής μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει διαφωνία και διαφορά με θέσεις με τις οποίες εμείς ιδεολογικά ήρθαμε σε αντίθεση ψηφίζαμε αντίθετα και δεν υποχωρήσαμε ποτέ στις αρχές και στις ηθικές μας αξίες και για αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Εμείς, όταν βγήκαμε στις εκλογές την τελευταία φορά, είχαμε βάλει ένα σύνθημα το «αναγκαίο καλό», που σημαίνει «Ελληνικέ λαέ μπορείς να στηριχτείς πάνω μας, μπορείς να βασιστείς σε εμάς, εμείς αυτά τα οποία σου υποσχεθήκαμε είναι αυτά τα οποία θα υπηρετήσουμε και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε». Τις κωλοτούμπες τις κάνουν αυτοί που παίρνουν την εντολή από τον ελληνικό λαό και εν συνεχεία αλλάζουν την πολιτική τους χωρίς την έγκρισή του”.

The post Όλα όσα είπε ο Καμμένος για τα Σκόπια στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
καμμενος, σκοπια, ειπε, ομιλια, εθνικο, νεα δημοκρατια, υεθα, λύση, ελλαδα, κυπρος, αοζ, νατο, νέα, ρωσία, σημαίνει, σαμαρας, αθηνα, παπανδρεου, βουλη, συριζα, εκλογες, Αντωνης Σαμαρας, εθνος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κυπρος εκλογες, κωστας καραμανλης, κομματα, χωρες, ρωσία, το θεμα, αλβανια, βουλη των ελληνων, βουλγαρια, δημοκρατια, ηγεσια, θεμα, ρουμανια, υεθα, ωρα, αεροδρομιο, βαλκανια, βετο, βορεια, γινει, γλωσσα, δυναμη, δικη, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, ελπιδα, εξι, επενδυσεις, ηρθε η στιγμη, ισχυει, κυβερνηση, κομμα, λύση, μακεδονια, μπορεις, μυαλο, νατο, νικο, παντα, ονομα, ορος, ουσιαστικα, πορτα, ρολο, σερβια, συνεχεια, σοβιετικη ενωση, σχεδιο, σχεδιο αναν, ταυτοτητα, τιτο, φορα, κωνσταντινος, ανηκει, ασφαλεια, ειπαμε, ενωση, ερχομαστε, χωρα, κωνσταντινου, κωστας, παιχνιδι, σημαίνει, θελω να, θεσεις, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα