Οι περιορισμένες κατά Μητσοτάκη ζημιές της φωτιάς στην Αττική: Ακατάλληλο 1 στα 3 σπίτια

Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, όπως προκύπτει από τις αυτοψίες που διενεργούνται.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, μιλώντας στην ΕΡΤ, «έχουν ήδη γίνει τις δύο τελευταίες ημέρες αυτοψίες σε 155 κτίρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν ελεγχθεί 121 κατοικίες».

Από αυτές οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση, δηλαδή κατοικίσιμες, ενώ οι 45 προσωρινά ακατάλληλες και χρήζουν επισκευών. Οι 39 έχουν σημανθεί ως ακατάλληλες για χρήση και έχουν υποστεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές» σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. «Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι εκτίμησης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, με τον πρώτο γύρο να ολοκληρώνεται έως αύριο το πολύ» όπως ανέφερε.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε:

«Φαίνεται ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και φυσικά ο κρατικός μηχανισμός θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποκαταστήσει τους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους ή αυτούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω μέχρι που να υπάρξει μία πλήρης καταγραφή των ζημιών, η οποία θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα».

The post Οι περιορισμένες κατά Μητσοτάκη ζημιές της φωτιάς στην Αττική: Ακατάλληλο 1 στα 3 σπίτια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire
Μητσοτάκη, Αττική, Ακατάλληλο 1,mitsotaki, attiki, akatallilo 1