Οι «φρεγάτες φυλακή» και οι παραιτήσεις στελεχών που πρέπει να προβληματίσουν το ΓΕΝ

Όταν στο τέλος Οκτωβρίου γράψαμε για «φρεγάτα φυλακή» στον Στόλο κάποιοι που «έχουν την μύγα» θορυβήθηκαν κι ένας κυβερνήτης συγκέντρωσε το πλήρωμα για να κάνει μια ομιλία «επίδειξη δύναμης». Δεν αποτέλεσε έκπληξη η αντίδραση. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντί να αναζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα, αυτά αντιμετωπίζονται με απειλές.

Το χειρότερα είναι ότι στη συγκεκριμένη φρεγάτα όχι μόνο δεν έγινε έστω μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες για το πλήρωμα, αλλά η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Αφόρητη όπως μας καταγγέλλουν.

Θα αφήσουμε στην άκρη τις καταγγελίες για αχρείαστη

και ακατανόητη πίεση που παραπέμπει σε καψόνι και θα επισημάνουμε τις καταγγελίες που μιλούν για τις ανεπαρκείς μερίδες φαγητού και τα παράπονα για την ιατρική «κάλυψη» του πληρώματος. 

Το πλήρωμα της φρεγάτας έχει να πατήσει ξηρά πολύ μεγάλο διάστημα και ακόμη κι όταν «δένει» σε λιμάνι η έξοδος του πληρώματος έχει απαγορευθεί!  Δεν επιτρέπεται η έξοδος ούτε καν για ψώνια πρώτης ανάγκης του προσωπικού!

Επειδή η αναμενόμενη αντίδραση θα είναι μία ακόμη «σκληρή ομιλία» και όχι η αναζήτησή λύσεων που θα εξασφάλιζαν τα στοιχειώδη στο προσωπικό, ίσως το ΓΕΝ να πρέπει να διερευνήσει τον αριθμό των παραιτήσεων στελεχών τους τελευταίους μήνες, τις αφορμές και τις αιτίες που τις προκάλεσαν, να βγάλει τα συμπεράσματα του και να πάρει τις αποφάσεις του. Είναι το πιο χειροπιαστό στοιχείο ότι κάτι δεν πάει καλά…

Όλες οι ειδήσεις

Στο ΓΕΝ τουλάχιστον υπάρχει «σφυγμός» για όσα παράπονα ακούγονται από το προσωπικό

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: 30 αστυνομικοί «μπλεγμένοι» – 320.000 ευρώ σε διοικητή ΑΤ

Αποστολή ελληνικής δύναμης στο Σαχέλ: «Γιατί πρέπει να πάμε»-Λάμπρος Τζούμης

The post Οι «φρεγάτες φυλακή» και οι παραιτήσεις στελεχών που πρέπει να προβληματίσουν το ΓΕΝ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα