Οι Αγρότες και η Άμυνα της χώρας-Β.Κουμπάκης

Γράφει ο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΜΠΑΚΗΣ

Η κυβέρνηση στην Αθήνα λύνοντας προβλήματα της χώρας όπως πληθωρισμός, ακρίβεια, ανεργία, βιοτικό επίπεδο κλπ, τουλάχιστο σύμφωνα με της δηλώσεις της, επιχειρεί να ρυθμίσει το θέμα δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και στο τέλος έμεινε και το θέμα των αγροτών που θα λύσει. Δηλαδή ένα από τα σημαντικά τμήματα του πληθυσμού που δραστηριοποιούνται στη βάση του οικονομικού οικοδομήματος μιας χώρας, τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας περιμένει στα μπλόκα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους

που όπως αναφέρουν οι ίδιοι είναι θέμα επιβίωσης τους, τους άφησαν να περιμένουν μήπως και κουραστούν και υποχωρήσουν. Βέβαια το θέμα των αγροτών δεν ήταν πνευματική έμπνευση της δικιάς μας κυβέρνησης, είναι ιδέες άλλων φωστήρων της πολιτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταφέρανε πρόβλημα μεταξύ πληθυσμών εκτός Ε.Ε. που ζούσαν αιώνες μαζί, να το φέρουν να το πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ακριβά, για τις ειδήσεις των φονικών μαχών μεταξύ τους.

Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι ένα από τα θέματα που τους καίει είναι το ενεργειακό, πετρέλαιο κίνησης και ηλεκτρικό ρεύμα μαζί με άλλα εξειδικευμένα θέματα αυτών των επαγγελματιών. Θεωρούν την σημερινή κατάσταση  τόσο σοβαρή που μερικοί από αυτούς αναγκάζονται να παρατήσουν τις αγροτικές δραστηριότητες τους στην χώρα και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Οι αγρότες από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος ξεσηκώθηκαν αποκλείοντας με μηχανήματα τις πρωτεύουσες τους όπως και την Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλες. Το θέμα για όλους τους αγρότες της Ε.Ε. δεν τίθεται όμως με τον ίδιο τρόπο όπως στη χώρα μας, διότι εάν ο Γερμανός αγρότης εγκαταλείψει το χωράφι του θα πάει να εργαστεί σε Γερμανική βιομηχανία, το ίδιο ισχύει για τον Γάλλο, Ιταλό, Βέλγο κλπ αγρότη. Για τον Έλληνα αγρότη όμως τα πράγματα δεν είναι τα ίδια. Η έλλειψη βιομηχανία στη χώρα μας θα αναγκάσει τον Έλληνα να φύγει από τη χώρα, πιθανών με την οικογένεια του ή εάν δεν έχει οικογένεια να τη δημιουργήσει στην ξενιτιά.

Αποτέλεσμα της ‘’φαεινής’’ ιδέας ‘’ρύθμισης’’ ή μάλλον απορύθμισης των αγροτικών θεμάτων θα είναι η μείωση της φορολογητέας μάζας των ενεργών οικονομικά πολιτών στη χώρα και ακόμα μεγαλύτερη οικονομική στενότητα από την υφιστάμενη. Αύξηση της εξάρτησης σε προϊόντα πρώτης ανάγκης γάλα, σιτάρι, λαχανικά, κρέας κλπ. Αυτά όλα όμως είναι μόνο τα οικονομικά θέματα που δεν βλέπει η κυβέρνηση αλλά υποτίθεται ότι τα έχει βάλει στη ζυγαριά πριν τεθούν οι βαρυσήμαντες υπογραφές τους στη νέα ΚΑΠ.

Αυτό που είναι ιδιαιτερότητα της χώρας μας σε σχέση με τα άλλα μέλη της Ε.Ε. είναι το θέμα της άμυνας μας που διαφέρει από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Αυτό διότι οι πέριξ της Ελβετίας χώρες δεν ανησυχούν μήπως τους επιτεθεί η Ελβετία διεκδικώντας τα εδάφη τους, όμως οι πέριξ της Τουρκίας χώρες έχουν όλοι τους βάσιμες ανησυχίες όπως και εμπειρίες για τον εν δυνάμει εδαφικό και εθνικό ακρωτηριασμό τους. Αυτό από μόνο του τινάζει στον αέρα όλο το οικοδόμημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής διότι δεν υπάρχει κοινή βάση, κοινές συνθήκες για να γίνει η ΚΑΠ μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας κλπ.

Εάν ένα μικρό ποσοστό των αγροτών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, μελισσοκόμων και αυτό μόνο από τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας ξενιτευτούν, τότε το πρόβλημα ποια δεν θα είναι αγροτικό ή οικονομικό, όπως στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. αλλά για τη χώρα μας θα είναι εθνικό. Διότι θα μειωθούν οι ακρίτες, οι φύλακες της υπαίθρου και το κρίσιμο είναι να μην μειωθούν οι φύλακες της ακριτικής υπαίθρου. Βλέποντας μία κενή ύπαιθρο στην Ελλάδα ο σουλτάνος να τηρήσει τη διακήρυξη των Αθηνών;

Τα μέλη της κυβέρνησης στην Αθήνα δεν πήγανε σχολείο; Δεν μάθανε ιστορία ότι στο Αλβανικό έπος τα τρόφιμα και τα πολεμοφόδια τα κουβαλούσανε οι αγρότισσες από τα χωριά της Ηπείρου;  Ότι τους τότε ‘’κινητήρες’’ δηλαδή τα μουλάρια των αγροτών τα είχαν επιστρατεύσει από τον στρατό να κουβαλάνε τα κανόνια και τα βαριά πολεμοφόδια τους; Ότι η βοήθεια αγροτών και κτηνοτρόφων συνέδραμε ώστε οι πολεμιστές μας στο μέτωπο να μην πεθάνουν από την πείνα και το κρύο; Ότι οι αγρότισσες πλέκανε κάλτσες και ρούχα για τους μαχητές μας των χειμερινών συνθηκών της Αλβανίας; Ότι οι ψαράδες με τα καΐκια τους μεταφέρανε στρατιώτες, έλληνες και συμμάχους άγγλους για να διαφύγουν κατά την οπισθοχώρηση τους στις ελεύθερες ακόμα περιοχές όπως Κρήτη κλπ.

Εάν δεν έχουμε τους ακρίτες αγρότες ποιος θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία του στρατού με τρόφιμα και πολεμοφόδια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ;

Η οργανωτική ικανότητα του επιτελικού κράτους των Αθηνών; Εδώ δεν μπορούν δύο τραίνα να διευθετήσουν σε δύο γραμμές να κυκλοφορήσουν χωρίς να συγκρουστούν εν καιρώ ειρήνης και θα λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης πολεμικών συγκρούσεων ;                   

Για την Ελλάδα το θέματα σχετικά με τους αγρότες δεν μπορεί να τα βλέπει η κυβέρνηση μόνο από οικονομική οπτική γωνιά, ούτε είναι θέμα μόνο επάρκειας της αγοράς τροφίμων. Τα θέματα των αγροτών είναι πρωτίστως εθνικά θέματα, θέμα ασφάλειας της εθνικής ανεξαρτησίας και η πρώτη εφεδρεία της. Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι κλπ είναι οι κυρίαρχοι της υπαίθρου και οι ψαράδες των θαλασσών μας. Αυτοί θα τρέξουν πρώτοι να ενημερώσουν για τη φωτιά στο δάσος, θα τρέξουν πρώτοι να την σβήσουν, να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους, να τους φυγαδεύσουν με τα οχήματα και μηχανήματα τους από επικίνδυνες καταστάσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτοί γνωρίζουν τα μονοπάτια του δάσους και της υπαίθρου να κατευθύνουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ή διάσωσης κλπ. Οι ψαράδες είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να σώσουν ναυαγούς στη θάλασσα, που γνωρίζουν τις ακτές, τις θάλασσες μας να κινηθούν με ασφάλεια σε αυτές. Οι έλληνες πολίτες και η ιστορία γνωρίζουν καλά την προσφορά τους με τις δυνατότητες τους και η κυβέρνηση, επιτελική η μη, δεν έχει το δικαίωμα να μην την ξέρει ή να την αγνοεί.    

Ενώ έχουμε δημογραφικό πρόβλημα οι αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται στην κατεύθυνση να το κάνουν ακόμα μεγαλύτερο και όχι να μειωθεί. Ευκαιρία επίλυσης αυτού του προβλήματος παρουσιάζεται στην κυβέρνηση μέσα από την υπόθεση των αγροτών, ενώ αυτή κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Μέχρι τώρα οι έλληνες αγρότες πλήρωναν ακριβά το πετρέλαιο κίνησης ενώ οι Γερμανοί αγρότες το παίρνανε φθηνότερα, αφορολόγητο όπως και οι Γάλλοι αγρότες. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης επηρεάζεται σημαντικά από την φορολόγηση του, που δεν ήταν ευρωπαϊκή απαίτηση αλλά εφεύρεση κάποιου στο υπουργείο στην Αθήνα ο οποίος κριμένος πίσω από την ασυλία του έθεσε την ελληνική αγροτική οικονομία σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τις αγροτικές οικονομίες των άλλων Ευρωπαίων. Οι έλληνες αγρότες με πολύ κόπο, ιδρώτα και μείωση των προσωπικών τους απαιτήσεων ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αγροτικής παραγωγής και στα χρόνια της κρίσης τα βγάλανε πέρα. Τώρα είναι ευκαιρία της κυβέρνησης να παραχωρήσει στους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς κλπ αυτά που ζητούν και αυτοί αντίστοιχα θα ανταποκριθούν μεγαλώνοντας την Ελλάδα και εάν απαιτηθεί και υπερασπίζοντας την. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αγρότες  θα προσπαθήσουν να λύσουν καθένας με κάποιο τρόπο το ατομικό πρόβλημα τους, πιθανών στην ξενιτιά, αλλά η Ελλάδα θα αποκτήσει σοβαρό εθνικό πρόβλημα, πρόσθετο σε όλα τα άλλα που ήδη υπάρχουν και δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιες κυβερνήσεις.

Κουμπάκης Βασίλης

          

The post Οι Αγρότες και η Άμυνα της χώρας-Β.Κουμπάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα