Οι New York Timeς «πυροβολούν» την κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης «μπλέκει» Ρώσους-Τούρκους στις υποκλοπές!

Οι New York Times δημοσιεύουν ένα εξαιρετικά επικριτικά άρθρο για την ελληνική κυβέρνηση και τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με τις υποκλοπές.  Στο άρθρο των «New York Times» αναφέρεται πως «σε μια τεταμένη και άκρως εμπιστευτική συνάντηση σε αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο επιλεγμένος από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ΕΥΠ απέφυγε ευγενικά τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αυτοί ζητούσαν να μάθουν αν είχε παρακολουθήσει έναν αντίπαλο πολιτικό και έναν οικονομικό δημοσιογράφο που ερευνούσε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα κοντά στον πρωθυπουργό.

Οι έρευνες, όμως, δεν οδήγησαν ως επί το πλείστον πουθενά. Ο πρόεδρος της επιτροπής, ένας πολιτικός σύμμαχος του πρωθυπουργού, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποθάρρυνε τις περαιτέρω ερωτήσεις, περιόρισε τον χρόνο στο ελάχιστο και διασφάλισε ότι η συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου, το περιεχόμενο της οποίας εξακολουθεί να προστατεύεται, δεν έβγαλε πουθενά.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, οι κατηγορίες για κυβερνητική κατασκοπεία εξελίχθηκαν σε ένα εκτεταμένο σκάνδαλο που τώρα κλονίζει την ελληνική κυβέρνηση, εγείρει φόβους για εκτεταμένη παρακολούθηση σε όλη την Ευρώπη και ενδεχομένως να βάλει άλλη μια ρωγμή στο ενιαίο μέτωπο της Ευρώπης κατά της Ρωσίας για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα σήμερα κατακλύζεται από συζητήσεις για εκβιασμούς, σκάνδαλα α λα «Watergate» και ένα μυστικό αστυνομικό κράτος που χρησιμοποιεί ένα νόμιμο πρόγραμμα παρακολούθησης με περισσότερες από 15.000 εντολές μόνο κατά την περσινή χρονιά για την έναρξη, την επέκταση ή τη διακοπή υποκλοπών. Το «Predator», ένα κακόβουλο κατασκοπευτικό λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη διείσδυση σε κινητά τηλέφωνα, έχει γίνει μέρος του ελληνικού λεξιλογίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που ανέλαβε προσωπικά τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου των μυστικών υπηρεσιών το 2019 και του οποίου ο πατέρας αποδυναμώθηκε από κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία όταν εκείνος διετέλεσε πρωθυπουργός πριν από περίπου 30 χρόνια, προσπαθεί να διαχειριστεί τη ζημιά».

Τι λέει για όλα αυτά ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης; 

«Αν ήμουν στη θέση του κ. Πούτιν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν οι κυβερνήσεις που ήταν τόσο αντίθετες με τη Ρωσία, έπεφταν», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος του κόμματος του κ. Μητσοτάκη, της Ν.Δ.. Αν και τόνισε ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το χάκινγκ, πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα και στο παρελθόν, τονίζοντας: «Οπότε αν το έκαναν στο παρελθόν, γιατί να μην το κάνουν και τώρα;». Η Τουρκία, επίσης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, «θα μπορούσε να είναι» πίσω από όλα αυτά.

The post Οι New York Timeς «πυροβολούν» την κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης «μπλέκει» Ρώσους-Τούρκους στις υποκλοπές! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
New York Timeς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ρώσους-Τούρκους,New York Times, adonis georgiadis, rosous-tourkous