Ο ΥΦΕΘΑ υποστηρίζει ότι «από τα 15 δις για την Άμυνα δώσαμε και στο προσωπικό των ΕΔ»! Πότε;

Η συνέντευξη του συμπαθούς ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε προκαλεί να τη σχολιάσεις.

Με τη σειρά:

• «Κατά τα τρία προηγούμενα έτη, η κυβέρνηση επένδυσε περισσότερα από δεκαπέντε δισεκατομμύρια ευρώ στην άμυνα. Όχι μόνο για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων «πρώτης γραμμής», όπως οι τρεις φρεγάτες «Belh@rra» και τα είκοσι τέσσερα αεροσκάφη «Rafale», αλλά και για το στρατιωτικό προσωπικό, που είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι θα συνεχίσουμε και το 2023, που θα είναι ένα ακόμα κομβικό έτος για την

αναβάθμιση του επιπέδου των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Θα φτάσουμε τα δεκαοκτώ υπερσύγχρονα αεροσκάφη «Rafale», το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει τρία νέα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου «ROMEO» και θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς η αναβάθμιση των F-16 στην έκδοση «Viper». Συνολικά, για την περίοδο 2020-2023, οι δαπάνες για την άμυνα θα ξεπεράσουν τα είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ. Μια επένδυση που αποσκοπεί στην εδραίωση της ειρήνης, στη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας. 

Σχόλιο: Είχαμε μείνει στα 14 δις, ο κ.Χαρδαλιάς μιλά για 15 και μας ανακοινώνει ότι πάμε για τα 20 δις. Καλό είναι να εξηγήσουν στον φορολογούμενο πολίτη ποιες ακριβώς «τρύπες κλείσαμε». Στην ΠΑ έχουμε τα Rafale, στο ΠΝ τις φρεγάτες και ελπίζουμε τις κορβέτες. Τα υπόλοιπα που θα πάνε; Σε αμφίβια οχήματα που δεν χωράνε στα αρματαγωγά και γι ΄ αυτό «ας πάρουμε κι ένα πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων»; Στον εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης που δεν χρειάζεται; Σε τι ακριβώς; Γιατί μπορεί μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας να αντέχει ακόμη , η συντριπτική πλειοψηφία όμως έχει περάσει τα όρια της φτώχειας και δεν πανηγυρίζει πια με εξοπλισμούς.

Όμως το πιο απίστευτο που λέει ο κ.Χαρδαλιάς είναι ότι απ΄ αυτά τα 15 δις που έχουν δαπανηθεί, κάποια έχουν πάει στο προσωπικό των ΕΔ! Πότε και δεν μας το είπαν οι στρατιωτικοί;

• «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, ιδίως σε ότι αφορά Μονάδες στη μεθόριο. Δεν υπάρχει εδώ κανένα απολύτως περιθώριο για βιαστικές αποφάσεις, άκαιρες δημόσιες δηλώσεις ή αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα, «εντός και εκτός των τειχών». Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδιάζεται και υλοποιείται με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, πάντοτε όμως λαμβάνοντας υπόψη και συνεκτιμώντας τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών».

Ποιος και πότε έθεσε θέμα να κλείσουν μονάδες στη μεθόριο; Αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί δεν έχουν κλείσει; Εδώ δεν μπορούν να πείσουν του Βολιώτες ότι πρέπει οι πεζοναύτες να φύγουν και να μεταφερθούν κοντά στο ναύσταθμο και ανακοινώνουν ότι θα φτιάξουν ναύσταθμο στο Βόλο!

 

• «Τέλος, θα ήθελα να πω δυο λόγια για τα όσα διακινούνται τις τελευταίες ημέρες για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδίως για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο έχω τη χαρά να συνεργάζομαι καθημερινά. Ο Στρατηγός Φλώρος απολαμβάνει της απόλυτης, επαναλαμβάνω απόλυτης, εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του επιβεβαιώνει αυτή την εμπιστοσύνη, αλλά αποτελεί και μια επιβράβευσή του για την υποδειγματική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Δεν διακινείται τίποτα για τον Α/ΓΕΕΘΑ. Τον Α/ΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ πολιτικός προϊστάμενος της οποίας είναι ο πρωθυπουργός. Όλα τ ΄  άλλα είναι «να ΄  χαμε να λέγαμε».

The post Ο ΥΦΕΘΑ υποστηρίζει ότι «από τα 15 δις για την Άμυνα δώσαμε και στο προσωπικό των ΕΔ»! Πότε; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΦΕΘΑ, Άμυνα, ΕΔ Πότε,yfetha, amyna, ed pote