Ο ΥΕΘΑ στην Κύπρο που πρέπει να μπει στην “ομπρέλα” της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 61η επέτειο ανακηρύξεως της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και λίγα 24ωρα μετά από την ανακοίνωση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας. Μιας συμφωνίας που πρέπει να συμπεριλάβει και την Κύπρο.

Ίσως

να πρέπει και η Λευκωσία όμως να γίνει πιο “ενεργητική” σε μια προσπάθεια “ανάστασης” του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου με “γαλλική υποστήριξη”. Τι εννοούμε;

Όταν το 1994 ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης επισκέφθηκε τη Λευκωσία για να ανακοινώσει το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Στις επαφές που είχε στην Κύπρο είχε θέσει το ζήτημα της οικονομικής συμμετοχής της Κύπρου σε αγορές εξοπλισμών που έπρεπε να γίνουν για να στηριχθεί η προσπάθεια. Δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ίσως τώρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο η Κύπρος να φροντίσει να μπει στην “εξίσωση” της αμυντικής θωράκισης της ανατολικής Μεσογείου.

The post Ο ΥΕΘΑ στην Κύπρο που πρέπει να μπει στην “ομπρέλα” της ελληνογαλλικής συμφωνίας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα